Yüksek Lisans stajdan sayılır mı?
Lisans öğrenimini 3568 sayılı Yasa’nın 5/A-a maddesinde belirtilen alanlarda tamamlanmış ve aynı alanlarda yüksek lisans eğitimi görenlerin bu eğitimde geçen süreleri,yüksek lisans diplomasının teslim edilmesi koşuluyla bir yıllık staj süresinden sayılır.
Yeminli mali müşavir kimler olabilir?
Yeminli Mali müşavir olmak için, herhangi bir üniversitenin 4 yıllık eğitim veren İşletme, Siyasal Bilimler, İktisat, Muhasebe, Maliye, Bankacılık, Kamu Yönetimi ve Hukuk bölümlerinden lisans derecesiyle mezun olma şartı bulunmaktadır. Mezun olduktan sonra, bir şirkette 3 yıllık muhasebe stajı yapılması gerekir.
Yeminli mali müşavir ne iş yapar?
Yeminli mali müşavir, bir şirketin mali belgelerinin doğruluğu ve düzeninden sorumludur. Muhasebe defteri tutmak haricinde mali müşavirlerin sahip olduğu tüm yetki ve sorumlulukları taşırlar. Mali müşavirden farklı olarak kendilerine tasdik yetkisi verilmiştir.
Mali müşavirlik olmak için yüksek lisans şart mı?
Yüksek Lisans mezunu olan kişiler için staj süresi 2 yıldır. Stajın sonunda yeterlilik sınavına tabi tutulurlar. Bu sınava girebilmek ve geçmek için toplamda 2 yılları vardır. Sınavı başarı ile tamamlayan kişiler Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını kazanırlar.
Profesörler yeminli mali müşavir olabilir mi?
ve mesleki yeterlilik sınavını vermiş olanlardan 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen süreyi tamamlamış olanlar ile aynı maddenin ikinci fıkrasında sayılan konularda profesörlük unvanını almış olanlar için yeminli mali müşavirlik, sınav şartı aranmaz.”
Yeminli mali müşavir nasıl olunur 2021?
Yeminli mali müşavir olmak için üniversitede 4 yıl eğitim alınmalıdır. Üniversiteden mezun olduktan sonra 3 yıl boyunca staj yapmak gerekir. Staj süresi tamamlandıktan sonra meslekte 10 yılını tamamlayan mali müşavirler, yeminli mali müşavirlik sınavına girip başarılı oldukları takdirde yeminli mali müşavir olur.
Yeminli Mali Müşavir nerede çalışır?
ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI -Yeminli Mali Müşavirler yasa gereği olarak muhasebe bürosu açamamakta ve muhasebe bürolarına ortak olamamaktadır. Kendilerine özel Yeminli Mali Müşavirlik bürosu açabilirler. -Özel işletmelerde çalışabilirler.
Yeminli mali müşavir ne yapamaz?
Yeminli mali müşavirlerin görevleri Yeminli mali müşavirler, defter tutmak haricinde olmak üzere mali müşavirlerin yaptığı tüm işleri yapabilirler. YMM’lerin defter tutması yasaktır. Bununla birlikte, yeminli mali müşavirlerin tam tasdik yetkisi bulunur.