Trafik kazasinda ayagim kirildi ne kadar tazminat alirim?

2018 yılı için belirlenen sakatlanma ve ölüm limiti 360.000 TL’dir. Bu 2017 yılı için bu limit 330.000 TL’ydi. Trafik kazasında yaralanan kişiler, sigorta şirketlerinden hiç tazminat alamayacağı gibi 2018 yılı için 360.000 TL’ye kadar tazminat alabilirler.

Trafik kazası manevi tazminat kimler isteyebilir?

Trafik kazası nedeniyle ağır bedensel bir yaralanma vuku bulmuşsa, yaralanan kişinin yakınları (anne, baba, eş, çocuklar, nişanlı) da sadece “manevi tazminat davası” açabilirler (BK md.56). Ölen evliyse eşi ve çocuklarına, bekar ise anne ve babasına destek verdiği karine olarak kabul edilir.

Trafik kazası tazminat sonucu kac ay surer?

Bu tür davaların ortalama olarak 1,5-3 yıl arasında bir zamanda sonuçlanması beklenir. Mağduriyet yaşayan kişi sigorta tahkim komisyonlarına başvuruda bulunur ise bu dava süresi de kısalabilmektedir.

Trafik kazalarında maddi tazminat kimden istenir?

Yaralamalı trafik kazalarında zarar gören kişi bizzat çektiği acı ve üzüntüden dolayı kazaya sebep olan kişi veya kurumlardan tazminat talep edebilir. Ölümlü trafik kazalarında ise ölenin yakınları duydukları acı ve üzüntü için kazaya sebep olan kişi veya kurumlardan manevi tazminat talebinden bulunulabilir.

Kimler manevi tazminat isteyebilir?

Ölen kişinin eşi, çocukları, anne-babası veya ölenin kendisine destekte bulunduğunu ispat edebilen herkes maddi ve manevi tazminat davası açabilir. Ölenin herhangi bir desteği olmamasına rağmen ölümden üzüntü duyan birinci derece yakınlar da manevi tazminat davası açabilirler. (Borçlar Kanunu md. 56/2).

Yaralamalı trafik kazası hangi mahkeme bakar?

Ölümlü veya yaralamalı trafik kazaları nedeniyle açılacak maddi ve manevi tazminat davalarında görevli mahkeme kural olarak Asliye Hukuk Mahkemesi’dir (HMK md.2/1).

Yaralamalı trafik kazasında kamu davası açılır mı?

Ölümlü ve yaralanmalı çarpışmalarda siz şikayetçi olmasanız bile kamu davası açılır.