Sponsorluk Sponsorluk; kurumsal amaçlara ulaşmak için spor, sanat kültür ve sosyal faaliyet alanlarında kişi veya organizasyonların para, araç gereç ya da hizmet ile desteklenmesi ve tüm bu aktivitelerin planlanması, organizasyonu yürütülmesi ve kontrolüdür.

Sponsorluk ne kazandırır?

Sponsorluk büyük oranda bir repütasyon (bilinirlik/ün) işidir ve size orta ve uzun vadede getiriler sağlar. Hedef kitlenizin gözüne daha sıcak/dostça görünürsünüz, size/markanıza olan güven/ilgi artar.

Kimler sponsor olur?

Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.

Sponsor olmak vergiden düşer mi?

Sponsorluk Yönetmeliği kapsamında ayni ya da nakdi olarak yapılan harcamalar, kurumlar vergisi mükelleflerince harcamanın yapıldığı yılda indirim olarak dikkate alınabilecektir. Kurum kazancının yeterli olmaması halinde aşan kısmın takip eden vergilendirme döneminde indirim konusu yapılması mümkün değildir.

Bir marka Nasıl sponsor olur?

Sponsor bulmak için bazı noktalara önem vermek gerekir;

  1. İhtiyaçlarınızı ve İhtiyaç Duyduğunuz Sponsorluk Alanlarını Belirleyin.
  2. Benzer Projelerin/Organizasyonların Sponsorlarını Araştırmak.
  3. Potansiyel Sektörler ve Firmaların Listesini Yapılmalı
  4. Sponsorluk Dosyası
  5. Sponsorluk Dosyasının Takibini Yapmak.

Sponsorluk harcamaları gelirden düşer mi?

Gelir vergisi mükellefleri de kurumlar vergisi mükelleflerine paralel bir şekilde sponsorluk harcamalarını gelir vergisi beyannamelerinde bildirilecek gelirlerden indirim konusu yapabileceklerdir.

Sponsorluk ve reklam arasındaki fark nedir?

Reklam, bir şirketin en etkili pazarlama ve tanıtım aracıdır. Reklam dışında bir diğer tanıtım yöntemi de sponsorluktur. Şirketlerin reklam ve tanıtım amacıyla, daha geniş kitlelere ulaşmak için bir etkinlik, organizasyon ya da bir kişiye kaynak aktarma yoluyla destek verilmesi sponsorluk olarak tanımlanmaktadır.

Marka sponsorluğu nedir?

Sponsorluk, firmaların daha geniş kitlelere ulaşmak için bir etkinlik ya da organizasyon yoluyla destek verilmesi olarak tanımlanabilir. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de giderek yaygınlaşan bir pazarlama aracı olan sponsorluk, firmaların hedef kitle ile doğrudan iletişim kurmasına aracı olur.