SGK yapilandirma ödenmezse ne olur?

Yapılandırma Kanununa göre süresinde ödenen alacaklara, Kanunun yayımlanma tarihinden sonra gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmayacaktır. Yapılandırmadan yararlanmak için herhangi bir teminat istenmeyecektir. Yapılandırmadan önce tatbik edilen hacizler, yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacaktır.

SGK yapılandırması hangi aya kadar?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK prim borçlarını yeniden yapılandırarak çalışma hayatı aktörlerinin üzerindeki yükü hafifletmeyi amaçlıyor. Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK’ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise 1 Kasım 2021.

Isteğe bağlı sigorta primi ödenmezse ne olur?

Ödenmeyen Primlere Faiz İşliyor Sosyal Güvenlik Kurumu mevzuatı çerçevesinde isteğe bağlı sigortalılık ödenmeyen primlere faiz uygulaması yapılıyor. Bu bakımdan prim ödemeleri ne kadar geç yapılırsa, toplamda ödenecek olacak isteğe bağlı sigortalılık prim ödemeleri borç tutarı da o kadar artış gösteriyor.

SGK Yapılandırma ikinci taksit ödenmezse ne olur?

Kanundan yararlanmak için ilk 2 taksitin ‘süresinde’ yatırılması gerekiyor. İlk 2 taksitten sonra ise bir takvim yılında 2 taksit eğer süresinde ödenmezse bir şans daha verilecek. Bu ödenmeyen 2 taksit, son taksiti izleyen ayda gecikme zammıyla birlikte yatırılırsa, kanundan yararlanmaya devam edilebilecek.

SGK borç yapılandırma ilk taksit ödenmezse ne olur?

Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden, ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında birden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.

Borç yapılandırma son gün ne zaman?

Düzenleme kapsamında peşin ödemeler ve birinci taksit ödemeleri için son gün 1 Kasım 2021 olarak belirlendi. İkinci taksitin de 30 Kasım 2021’e kadar ödenmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılandırılan borçların ilk taksit veya peşin ödenebileceği süre de 1 ay uzatıldı.

Bağkur borcu ödenmezse ne olur?

Primini o gün ödeyemediği için tüm hakları iptal edilemez. Bağkur borcunun belirli bir süre geciktirilmesinin ilk sonucu, sağlıktan faydalanma imkanının ortadan kalkmasıdır. Borcunu 60 günden fazla geciktiren bir bağkurlu artık SGK’nın sunduğu sağlık hizmetlerinden ücretsiz faydalanamayacaktır.