Şeker hastalığı sertleşmeyi etkiler mi?

Şeker hastalığının penise kan taşıyan ve sertleşmeyi sağlayan damarları etkilediğini belirten Prof. Dr. Hattat, “Bunun yanı sıra sertleşme işlevinde görev alan sinirler de hasar görebiliyor. Böylece diyabeti olan erkeklerin yüzde 50-70’i sertleşme sorununa yatkın hale geliyor.

Şeker hastalığı insanı nasıl etkiler?

Kronik bir hastalık olan ve birçok organ üzerinde olumsuz etkileri bulunan şeker hastalığı, ayaklarda sinir hasarı ve his kaybı oluşturarak diyabetik nöropatiye, ayrıca damarlar üzerinde hasar oluşumu dolayısıyla şeker yarasına sebep olmaktadır.

Şeker hastası olan erkeğin çocuğu olur mu?

Evet, şeker hastalığında erkeklerin üreme sağlığını olumsuz yönde etkileyerek kısırlığa neden olabilir. Şeker hastalığının yol açtığı bu semptomların ve bozuklukların ilaç tedavileri ile giderilmesi mümkündür.

Erkeklerde Şeker hastalığı cinselliği etkiler mi?

Kalp ve damarlarda hasara yol açan diyabet, cinsel yaşamı da olumsuz etkiliyor. Erkeklerde cinsel isteksizlik, boşalma sorunları ve ereksiyon sorunu ortaya çıkarken; kadınlarda ise vajinal kuruluk, cinsel isteksizlik ve genital bölge enfeksiyonlarını tetikliyor.

Glifor cinsel isteksizlik yapar mı?

Glifor şeker tedavisi amacıyla kullanılan ilaçların başında gelmektedir. Bu ilaç aynı zamanda cinsel bölgelerdeki damarların daralmasına ve erkeklerde ereksiyon problemlerinin görülmesine yol açar. Glifor kullanan erkeklerde maalesef cinsel isteksizlik görüldüğü bilinmektedir.

Şeker hastalığı psikolojiyi etkiler mi?

Psikolojik etkilerin arasında buluna şeker hastalığı oranı yetişkinlerde %20-25 oranında olmaktadır. Şeker hastalarında görülen en sık ruhsal sorunlar arasında Anksiyete ve Depresyon bulunmaktadır. “Hastaların sürekli olarak mevcut durum üzerinde kaygılı ve endişe içinde bulunma durumlarına aksiyete denir.

Şeker hastası olup olmadığını nasıl anlarız?

Tip 1 şeker hastalığının başlıca belirtileri; ağız kuruluğu, susama hissi, sık idrara çıkma, yorgunluk ve halsizlik, sık acıkma, diyet yapmadığı halde zayıflama, bulanık görme, ellerde ve ayaklarda hissizlik veya uyuşma ve karıncalanmadır.

Şeker hastaları çocuk sahibi olabilir mi?

Her sağlıklı kadın gibi diyabetli kadınlarda rahatlıkla hamile kalabilir. Ancak anne olmak isteyen diyabetli kadınların, hamile kalmadan önce doktor kontrolünden geçmesi gerekir, kan şekeri iyi gittiğini bilmesi gerekir. Düzenli bir diyete ve gebelik için uygun bir ilaç tedavisine geçmesi gerekir.

Şeker hastalığı kısırlık yapar mı?

– Diyabet, kısırlık nedeni değildir. Endişe etmeyin. Bu konuda anlatılanların bilimsel geçerliliği yok. – Diyabetli bir kadın için kan şekeri iyi kontrol edildiği zaman hamilelik bir sorun teşkil etmez.