İçindekiler
Oyunlar bize ne katar?
3- Oyun oynamak çocuklardaki ” konuşma” potansiyelini arttırır. 4- Oyun oynamak çocuklara kurallara uymasını öğretir, eğer kurallara uymaz ise neler olacağını deney imleme şansını sunar. 5- Oyun oynamak çocuklardaki”çözüm bulma” duygusunu geliştirir. 6- Oyun oynamak çocuklardaki”paylaşma” duygusunu geliştirir.
Oyun neyi geliştirir?
Oyun çocuğun zihinsel ve dil gelişimi açısından da önemlidir. Oyun sırasında diğer çocuklarla sürekli iletişim içinde bulunmak onların dili kullanma becerisini de geliştirir. Diğer yandan çocukların hayal güçlerinin zenginleşmesi için de çok değerlidir. Oyunlar sayesinde çocukların hayatın bir çok kuralını öğrenir.
Oyun oynamanin amacı nedir?
2 – Oyun, çocuğun eğlenmesinde ve eğitiminde olduğu kadar gelişiminde de önemli rol oynuyor. Oyun oynayan çocuklar daha sağlıklı ve çabuk gelişiyor. 3 – Çocuğun; sosyal, psikolojik, fiziksel, dil, zeka gelişimi gibi tüm gelişim alanlarına etkisi olan oyun, çocuğun bedenini tanımasını da sağlıyor.
Oyun nedir Piaget?
Oyun için yapılan tanımlar şunlardır: Oyun, çocuğa hiç kimsenin öğretemeyeceği konuları, çocuğun kendi deneyimleriyle öğrenmesi yöntemidir. Piaget’e göre oyun bir uyumdur. Oyunlar, çocukların kendi seçtikleri yada gruptaki bazı öğrencilerin seçtikleri ve kendilerine göre sağlam kuralları olan eylemlerdir.
Sokak oyunlarının faydaları nelerdir?
Sosyal becerilerin yanı sıra problem çözme ve akıl yürütme becerileri gelişir ve güçlenir; enerjilerini boşaltıp rahatlamalarına yardımcı olur, çocukları daha mutlu kılar. Oyun yolu ile teşekkür etme, selam verme gibi sosyal kuralları öğrenirler. Sıra ile oynamayı ve sabırla beklemeyi öğrenirler.
Oyun oynarken uyulması gereken kurallar nelerdir?
Cevap: Oyun oynarken kurallara uymalı, kuralları kendi isteğimize göre değiştirmeye çalışmamalıyız, arkadaşlarımıza karşı adil davranmalıyız, takım arkadaşlarımızla iş birliği içinde olmalıyız, Arkadaşlarımıza zarar vermemeliyiz, Arkadaşlarımızla nezaket ifadeleri kullanarak konuşmalıyız.
Oyun çocuğa ne sağlar?
Kurallara uyma becerisi kazandırmak, iş birliği yapmayı,yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğretmek oyunun çocuğun sosyal gelişimine yaptığı katkılardır. Çocuklar erişkin rollerine oyun oynayarak hazırlanır. Ayrıca oyunlar kazanma ve kaybetmeyi yaşayarak öğrendiği süreçlerdir. Oyun çocuğun fiziksel gelişimine katkıda bulunur.
Oyun Etkinlikleri çocuklara ne kazandırır?
Oyun oynamak çocuğun zekasını, insanlarla iletişim kurma yeteneğini, hayal gücünü, kelime hazinesini, dikkat toplama – konsantre olma becerisini, yaşam enerjisini olumlu etkiler ve ayrıca enerjisini boşaltmasını sağlar.
Insan hayatında oyun neden önemlidir?
Oyun oynamak çocukları bedensel, duygusal, sosyal ve zihinsel olarak geliştirir. Yapılan araştırmalarda, oyun oynamanın sinir hücrelerinin ve sinaps bağlantılarının gelişmesine katkıda bulunduğu görülmüştür. Ayni zamanda, oyun oynama deneyimi, beyindeki üzüntü, kaygı, öfke gibi olumsuz hisleri ortadan kaldırmaktadır.
Tek basina oyun nedir?
Parten tek başına/yalnız oyunu çocukların çevresindeki diğer çocukların ne yaptığını dikkate almadan oynadığı oyun olarak tanımlar.
Oyun dönemleri nelerdir?
Ve oyun Parten tarafından 5 aşamada ele alınır:
- a- Tek Başına Oyun:
- b- Oyunu İzleme:
- c- Paralel Oyun:
- d- Birlikte Oyun:
- e- Kooperatif Oyun:
- II.
- a- Alıştırmalı Oyun (İşlevsel oyun- Duyu motor dönem):
- b- Sembolik Oyun (Taklit simgesel oyun ):
Grup oyunları oynamak hangi davranışların gelişmesine neden olur?
Çeşitli fikirler geliştirmeyi, bunları uygun bir şekilde ifade edebilmeyi öğrenir. Ayrıca farklı fikirlere de saygı duymayı öğrenir. Duygularını daha rahat ifade edebilir. Fikirlerini geliştirdiği gibi, iç itilimlerini de geliştirir.