İçindekiler
Oturma izni nasıl uzatılır?
Oturum izni uzatma hususuyla Göç İdaresi ilgilenmektedir. Yani oturum izni uzatma talebiniz konusunda online olarak bulunduğunuz yere bağlı İl Göç İdaresi’ne başvuru yapmanız gerekmektedir. Oturum izni uzatma konusunda yetkili mercii başvuruda bulunacak kişiden çeşitli evraklar talep edilmektedir.
Afganlara oturma izni nasıl alınır?
Oturum izin belgeleri, ikamet adreslerine gönderilmektedir. Oturum izni başvuru ve uzatma başvuruları e-ikamet üzerinden yapılır. İlk defa oturum iznine başvuran AFGANİSTAN vatandaşlarının sistem tarafından kendilerine verilen randevu gün ve saatinde bulunduğu ildeki İl Göç İdaresinde bulunması gerekmektedir.
Oturma iznim bitti ne yapmalıyım?
İkamet tezkeresinin süresi bitmeden veya sürenin bitim tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde yetkili emniyet makamlarına müracaat etmeniz gerekmektedir. Bu süreyi geçiren yabancılara verilecek ikamet izinlerinden ihlal edilen sürenin harcı bir kat fazla ile tahsil edilir.
Oturma izni süresi ne kadar?
Türkiye’ye gelen yabancılar 180 gün içerisinde 90 güne kadar ikamet izni almadan kalabilmektedir. Ancak bu süreden daha fazla kalmak isteyen yabancıların kalış amaçlarına göre ikamet tezkeresi almaları zorunludur.
Kırgızistan oturma izni nasıl alınır?
Kırgızistan vatandaşları Türkiye’ye girdikten sonra oturum almak istediklerinde kendilerine verilen vize muafiyet süreleri dolmadan ikamet izni yani oturma iznine başvuru yapmaları gerekmektedir. Kırgızistan vatandaşlarının vize süresi 90 gündür. Bu süre dolmadan randevu alarak başvuruda bulunabilirler.
Insani oturma izni nedir?
İnsani nedenlerle bir şekilde Türkiye’de kalması gerekli görülen yabancı uyruklu kişilere verilen oturma izni türüne “insani ikamet izni” denmektedir. İkamet izni olmayan, fakat Türkiye’de Türk vatandaşı çocuğu olanlar, Türkiye’de tedavi görenler gibi geçerli bir nedeni olan kişilere, insani ikamet izni düzenlenebilir.
Ikamet izni uzatma başvurusu ne zaman sonuçlanır?
İkamet izni başvuruları, başvurunun işleme alınmasından itibaren en geç doksan gün içinde sonuçlandırılır. Doksan günlük süre, bilgi ve belgelerin tam olarak yetkili makama teslim edildiği tarihten başlar. Sürenin uzaması halinde yabancıya bilgi verilir.