İçindekiler
Mobil uygulama için hangi program?
Mobil Uygulama Yaparken Kullanabileceğiniz Kodlama Dilleri
- Java Programlama Dili.
- Swift Programlama Dili.
- Uygulama Geliştirme Platformları
- Android Studio.
- Cordova.
Android uygulama geliştirmek için hangi dil?
Tahmin edebileceğiniz gibi en çok tercih edilen programlama dillerinin başında Android Uygulama Geliştirme’nin resmi dili olan Java geliyor. Play Store’da gördüğümüz uygulamaların büyük çoğunluğu Java ile oluşturulmuştur ve aynı zamanda Java, Google’ın en çok desteklediği dildir.
Mobil uygulama yapmak ne kadar sürer?
Mobil uygulamanızın alt yapısının geliştirildiği, developerlar tarafından kodlandığı ve doğru çalıştığından emin olmak için testerların test yeteneklerini konuşturduğu faza geliştirme fazı diyoruz. Bu faz analizi ve tasarımları tamamlanmış bir mobil uygulama projesi için ortalama 8-12 haftadır diyebiliriz.
Uygulama yapmak için hangi program kullanılır?
Android İçin Uygulama Yapma Google Play uygulama yapma için kullanılan dil ise genelde JAVA ve C++ oluyor. Bununla beraber uygulama yapma programları içerisinde ise en çok Android Studio ve Eclipse kullanılmakta.
Bir Android uygulaması nasıl yapılır?
Uygulamanızı oluşturma
- Play Console’u açın.
- Tüm uygulamalar > Uygulama oluştur’u seçin.
- Varsayılan dili seçin, uygulamanızın adını Google Play’de görünmesini istediğiniz şekilde ekleyin.
- Projenizin bir uygulama mı yoksa oyun mu olduğunu belirtin.
- Uygulamanızın ücretsiz mi yoksa ücretli mi olduğunu belirtin.
Kotlin mi yoksa flutter mi?
Örneğin; mevcut bir uygulamayı yenilemek için Kotlin tercih edilmelidir. Java ile kolayca çalıştığı için uygulama düzenlerken size kolaylık sağlar. Flutter ise çalışırken yeniden doldurma özelliği ile avantaj sağlar. Yani geliştiriciler kaynak koddaki değişiklikleri anlık olarak izleyebilir.
Uygulama yapmak zor mu?
Android için uygulama geliştirmek aslında çok da zor değil. Orta derecede JAVA bilgisi olan bir geliştirici isterse Android için harikalar yaratabilir. Android, geliştiriceler için çok fazla bir kısıtlama getirmiyor. Buda geliştiricinin telefonu yeniden yaratmasına olanak tanıyor.
Bir mobil uygulama nasıl olmalı?
Mobil uygulamaların daha verimli, daha uzun vadeli çözümler sunabilmesi için, mobil bir uygulama oluştururken göz önünde bulundurmanız gereken temel öğeleri listeledik.
- 1- Mobilin Sonradan Gelen Bir Düşünce Olmasına İzin Vermeyin.
- 3- Mobil Talep ve Problem Çözmeye Yönelin.
- 4- Basit Tutun, Kullanıcı Deneyimi Odaklı Olun.