İçindekiler
Mahkemede ceza aldıktan sonra ne olur?
Mahkumiyet Hükmünün Kesinleşmesi ve İnfazı Kesinleşen hüküm, infaz edilmek üzere mahkeme tarafından infaz savcılığı bürosuna gönderilir. Örneğin, ceza mahkumiyeti kararında hapis cezasının ertelenmesi veya adli para cezasına çevrilmesi halinde, hükümlünün cezaevine girmesine gerek kalmadan cezası dışarda infaz edilir.
Ceza kesinleşti ne yapmalıyım?
Ceza Mahkemeleri tarafından verilen temyiz edilmeksizin kesinleşmiş olan veya kararda kanuna aykırılık bulunduğunu öğrenen Adalet Bakanlığı kararın Yargıtay’ca bozulması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazılı olarak bildirir. Bu talebe karşı Yargıtay Ceza Dairesince olumlu veya olumsuz bir karar verilir.
Hapishane de telefon serbest mi?
Cezaevine cep telefonu sokmak yasaktır. Kapalı cezaevlerine ve tutukevlerine cep telefonu sokmanın cezası vardır. Dostlarınız veya yakınlarınız kapalı cezaevinde veya tutukevinde sizi ziyarete geldiklerinde yanlarında cep telefonu getirmesinin de cezası vardır.
İnfaz çağrı kağıdı geldi ne yapmalıyım?
İnfaz çağrı kağıdı geldi ne yapmalıyım Hakkınızda infaz çağrı kağıdı gelmiş ise muhtemelen bu kesinleşen bir ilamınızın infazı yapılacağı anlamı taşır. Çağrı kağıdında da yazdığı gibi 10 gün içerisinde en yakın Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat etmeniz gerekir.
Kapalı cezaevinde kimler yatar?
Kapalı ve ağır olarak tanımlanan L tipi cezaevlerinde terör örgütü üyeleri, terör suçluları, cinayet suçluları, cinsel taciz suçu işleyenler, bebek, çocuk tacizcileri gibi ağır suçlar işleyen suçlular bu ceza kurumlarında yatarlar. Cezaevlerinde kadın ve erkekler farklı bloklarda bulunan farklı koğuşlarda kalır.
Mahkum istediği zaman telefonla konuşabilir mi?
Hükümlülere dışarıdan telefon açılmak suretiyle görüşme yaptırılmaz. Telefon görüşmeleri Türkçe yapılır. Ancak hükümlünün, kendisinin veya görüşeceğini bildirdiği kişinin Türkçe bilmediğini beyan etmesi hâlinde, konuşmanın yapılmasına izin verilir ve konuşma kayda alınır.
Savcılıktan özel görüş izni nasıl alınır?
Savcılık yeni tutuklanma durumunda 1. Derece yakınına görüş izni verebilir. Bunun için adliyeye 10.00 dan önce gitmek gerekir. Savcılık tarafından izin verilmezse Cezaevi aranarak görüş gününün hangi gün olduğunu telefonla öğrenebilirsiniz.