Kolay Işverenliğe nasıl geçilir?

Kolay işverenlik kapsamında işyeri tescil edilmek isteniyorsa kolay işverenliğin “EVET” olarak seçilmesi gerekmekte olup, “HAYIR” seçen işverenlerce de sigortalı işe giriş bildirgelerinin sisteme kaydedilmesinden sonra http://e.sgk.gov.tr/ adresinden İŞVEREN- İşveren Sistemi-Kolay İşverenlik adresinden kolay …

Prim ödeme gün sayısı nasıl öğrenebilirim?

https://www.turkiye.gov.tr/4b-hizmet-bilgisi bağlantı adresi üzerinden, Bağkur hizmet dökümü sorgulama sayfası açılmalıdır. E-devlet sistemine bağlı olan Bağkur hizmet dökümü sorgulama sayfasında “Giriş Yap” butonuna tıklanmalıdır. E-devlet giriş sisteminde, T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi talep edilmektedir.

Kolay Işverenliğe kimler geçebilir?

İlk defa sigortalı çalıştırılmaya başlanılması nedeniyle işyeri tescili yapması gereken ve kolay işverenlik kapsamına dahil olmak isteyen apartman yönetimleri, internet (e-Devlet) üzerinden işyeri tescil başvurularını yaparak otomatik kolay işverenliğe geçebilecektir.

Kolay işverenlik SGK bildirgesi nasil verilir?

1- https://uyg.sgk.gov.tr/IsverenSistemi uygulama adresinden giriş yapılarak kullanıcı adı, şifresi ve güvenlik anahtarı girilir. 2- Kolay İşverenlik – Beyan Giriş/Teşvik Tanımlama İşlemleri bölümünden beyan girişi yapılan sigortalılar için teşvik tanımlama işlemleri yapılır.

Bağkur gün sayısı nasıl öğrenilir?

Bağkurda günlerinize bakabilmeniz için öncelikle bir e-devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Ptt adreslerine gittiğinizde rahatlıkla bu şifreyi edinebilirsiniz. Ardından https://www.turkiye.gov.tr internet adresine girerek e-devlet şifresiyle bütün işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

4 A bağkur mu?

4a: SSK’ya pirim ödemesi yapan kişileri kapsar. Bu da bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerin çalışma alanlarını ifade eder. 4a sistemi 5510 sayılı yasa kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu altında yer alır. 4b: Eski adı ile BAĞ-KUR olarak bilinir.