İçindekiler
Klima türleri nelerdir?
Klima çeşitleri nelerdir gelin hep birlikte bakalım!
- Split Klima Çeşitleri. Split klimalar ya da split sistem en az iki üniteden meydana gelen klimalar olarak biliniyor.
- 1.1. Mono Split Klima.
- 1.2. Multi Split Klima.
- 1.3. Salon Tipi Split Klima.
- 1.4. Yer & Tavan Split Klima.
Kaç çeşit klima var?
Kaç çeşit klima modeli vardır? İklimsa’da 4 marka ve 100’den fazla farklı klima modeli bulunuyor. Klima ürün gamında duvar tipleri, ticari tip klimalar (Kaset tipi, salon tipi, yer/tavan tipi, kanallı tip), VRF (Değişken debili klimalar) ve multi tip gibi mekânın büyüklüğüne ve ihtiyacına uygun seçenekler sunuyor.
Split tipi ne demek?
İki ayrı birimden oluşan bu sisteme split sistem denmektedir. Split klima olarak da bilinmektedir. Split klimalar ya da split sistem en az iki üniteden meydana gelen klimalar olarak evlerde kullanılıyor. Duvar tipi klimaların çoğunluğu split klima olarak karşımıza çıkıyor.
Inverter klima A +++ nedir?
Bir klimada inverter, kompresör hızını ayarlayarak, soğutucu gaz akış hızını kontrol eder. Bu sayede, akım ve güç tüketiminden tasarruf sağlar. Bu cihazlarda sıcaklık kontrolü hassas bir yapıdadır. İstenilen sıcaklığı erişildiği zaman, kontrol birimi sıcaklık dalgalanmalarına karşı kapasitesini ayarlamaktadır.
Klima sistemleri kaça ayrılır?
Klimaları sistem olarak ikiye ayırabiliriz: Merkezi sistem klimalar. Bireysel sistem klimalar.
Split klima sistemi nedir?
Split klima, ortamın hem ısıtılması hem de serinletilmesi için kullanılan klimalara verilen genel bir addır. Klimalardaki iç ve dış üniteler birbirinden bağımsız olarak çalışır. Split’in İngilizce kelime anlamı da “ayrık”, “ayrılmak”, “bölünmüş” şeklindedir. İç ve dış üniteleri ayrı olduğu için bu ad verilmiştir.
Duvar Tipi Split klima ne demek?
Duvar tipi klima ne demek? Bir iç ve bir dış üniteden oluşan ve duvara monte edilen duvar tipi split klimalar oldukça düşük ses seviyesinde çalışırlar. Duvar tipi split klimaların 9.000 Btu/h ile 28.000 Btu/h kapasiteler arasında değişik modelleri vardır.
İnverter klima mi?
Inverter klima mı normal klima mı diyenler için tereddütlerini giderecek bir diğer fark da inverter klimaların daha konforlu olmalarıdır. Inverter klimaların ayrıca maksimum kapasitesi daha yüksektir. Bu özellik odanızı daha kısa zamanda ısıtıp/soğutmanızı sağlar.
İnverter klima gerçekten tasarruflu mu?
Enerji tasarrufu açısından, invertörlü klimalar oldukça avantajlıdır. Nedeni, yapılarında barındırdıkları invertör teknolojisidir. İnvertör aslında bir frekens konvertörüdür, yani klimanın komporesör ve pompalarını farklı frekanslarda çalıştırarak odanın ihtiyacı kadar soğutma yapmasını sağlar.
Klima üniteleri nelerdir?
Klimalarda sistemin 2 ana parçası vardır. İç ortamda ısı alışverişi yapan iç ünite ve dış ortamda ısı alışverişi yapan dış ünitedir. Bu iki ünite arasında gaz akışını ve sinyal alışverişini sağlayan bakır boru ve elektrik tesisatı bulunur. İki ayrı birimden oluşan bu sisteme split sistem denmektedir.
Klima Nelerden Oluşur?
Klima iç yapılarını oluşturan malzemeleri, kompresör, valfler, iç ünite evaporatör, fanlar, dış ünite kondenser ve drayer oluşturmaktadır. Soğutucu, akışkan sistem içinde kompresör yardımı ile dolaştırılarak soğuk kaynaktan sıcak kaynağa ısı iletilmesi sağlanır.