Kıbrıs çalışma izni nasıl alınır?

Kuzey Kıbrıs’ta uzun süreli ikamet ederek burada çalışma izni almak isteyen Türk vatandaşının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelmeden önce gerekli izinleri alması gerekir. Bunun için işveren KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurarak işçi adına ”çalışma ön izni” başvurusu yapmalıdır.

Kıbrısta nasıl kalınır?

Kuzey Kıbrıs’a turistik giriş için vize gerekmiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs’a sadece nüfus cüzdanlarıyla giriş yapabiliyorlar. Turist olarak 3 aylık süreyi geçirmemeleri gerekiyor. Ayrıca kalış tarihinizden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli bir pasaportunuz olması gerekiyor.

Daimi ikamet adresi nedir?

Daimi ikametgah: Bir kişinin daimi ikametgahı sürekli yaşadığı veya yıl içerisinde en uzun süre kaldığı adrestir. Eğer bir kişi yıl içerisinde birden fazla adreste ikamet ediyorsa, en uzun süre kaldığı adres daimi ikamet adresi olarak alınacaktır.

Kıbrıs’ta çalışmak için hangi pasaport gerekli?

Çalışma İzni Vizesi; KKTC’ye Yabancıların Çalışma İzinleri Yasası kurallarına göre ön izin ile gelen kişilere 30 gün süreli olarak verilir. Ülkede elçilik, konsolosluk veya başka temsilciliği olmayan ülke yurttaşlarına çalışma izni vizesi verilebilmesi için en az 2 yıl geçerli pasaport ile giriş yapılmasına bağlıdır.

Kktc’de yaşamak için ne gerekli?

Kıbrıs’a yerleşmek ve yaşamak için ne gerekli? Kıbrıs’a yerleşmek için özellikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları daha kolay şartlara sahiptir. Sadece herhangi bir şirkette çalışma izni ile veya taşınmaz mal yani ev alarak oturma izni ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine yerleşebilirsiniz.

KKTC kaç gün kalınabilir?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Gitmek İçin Gerekli Evraklar KKTC’ye seyahate etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs’ta kalabilme süresi 3 ay yani 90 gündür. 90 günü aşan bir seyahat planı yapan Türk Vatandaşlarının Umuma mahsus (Bordo) Pasaporta sahip ise pasaport tarihlerinin seyahat bitim tarihinden …

NVI adresi nedir?

e-Devlet portalında NVİ Adres Bilgilerim (Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) başlığına girdikten sonra açılan sayfada yer alan ‘NVİ Adres No’ bilgisinin karşısında yazan numara, ‘adres kodu’dur.

Daimi ikamet ne demektir?

daimi ikametgahi; kisinin defnedildigi ve ebediyen kalacagi yeri tarif etmek icin soylenir.