Kazada tutanaktan sonra ne yapılır?

Trafik Kazası Sonrası Yapılacak İşlemler Nelerdir?

  • Yaralıların tespiti yapılır ve ambulans çağırılır,
  • Araçların fotoğrafları çekilir ve araçlar uygun bir yere çekilir,
  • Kaza tespit tutanağı doldurulur,
  • Uyuşmazlık durumunda trafik polisi çağırılır.

Aracıma çarpıp kaçtılar ne yapmam gerekiyor?

Aracınıza çarpıp kaçan aracı gördüyseniz aracın plakasını, modelini, rengini ya da ilgili tespit edilen verileri en yakın polis memuruna ya da jandarmaya bildirmeniz gerekir. Polis tarafından durum tespit edilerek, tutanak tutulur. Kaza sonrası verilen hasarın tespiti için fotoğraf çekilmesi gerekir.

Kaza tutanağına nereye itiraz edilir?

Tutanağa itiraz edildikten sonra tutanak yeniden düzenlenmez sadece mevcut hatalar düzeltilir. İtiraz İçin Nereye Başvurulmalıdır? Kaza tespit tutanağı itirazı yapmak için Sigorta Birliği Merkezi’nin online sitesinden Kaza Tespit Tutanağı İtirazı formunu doldurabilirsiniz.

Değer kaybı nasıl alınır?

Değer kaybı için başvurmak istediğinizde hasar tespit tutanağı, servis raporu, ekspertizden alınan belge, sigorta poliçesi, tanık olarak gösterilecek kişilerin listesi ve kaza sonrasında çekilen fotoğrafları ilgili şirkete iletmeniz gerekir.

Trafik kazasında suç oranı nasıl belirlenir?

Kazalarda kusurun kimde olduğu ise yapılan incelemeler ve Tramer yardımı ile belirlenmektedir. Tramer; “Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi” kurumunun kısaltılmış halidir. Bu sistem tüm sigorta bilgilerini içeren bir veri deposudur. Tramer sorgulama sayesinde bir araca dair sigorta işlemlerinin tamamına bakılabilir.

Tramer kusur oranı itirazı nasıl yapılır?

Örneğin %25, %50, %75, %100 gibi. İşte bu maddi hasarlı kaza sonucu oluşan kusur oranına itiraz 5 iş günü içerisinde sigorta şirketine veya Sigorta Bilgi Gözetim Merkezine yapılması gerekmektedir. Başvurular online olarak www.sbm.org.tr adresi üzerinden de yapılabilmektedir.

Polis tutanağına nasıl itiraz edilir?

Polisin Tuttuğu Kaza Tespit Tutanağına İtiraz Nereye Yapılır? Yukarıda da belirttiğimiz gibi, öncelikle, somut olayın koşullarını açık bir dille anlatarak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesiyle başvuruda bulunulması ve hatalı tutanağın geçersiz kılınması mümkündür.