İçindekiler
Kamuda çalışan taşeron işçiler hangi statüde?
Yeni düzenlemeye göre bakanlıklar, genel müdürlükler, üst kurullar ve üniversitelerde çalışan ve önemli bir bölümü memurun işini yapan 450 bin taşeron işçisi ‘kamu işçisi’ ismiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki 4/D statüsünde devlet kadrosuna alınacak.
Kadroya geçen işçiler hangi kanuna tabi?
4D işçi kadrosu demek geçici işte çalışan işçi sözleşmesinin süreli olarak yapıldığı sadece belirli haklara sahip sürekli işçilerle de çalışabilen geçici işçi kadrosu demektir. Bu işçi kadrosunun özlük hakları 4587 sayılı iş kanunu ve 657 sayılı kanuna göre belirlenmektedir.
Taşerona kadro ne zaman verildi?
Taşeron işçilerin uzun zamandır beklediği kadro hayali gerçek oldu. 24 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçilerin devlet kadrosuna alınması kararı verildi. Taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci başladı.
Taşeron işçilere kadro verilecek mi?
1- Kamuda çalışan taşeron işçilere, işçilerin beklediği şekilde bir kadro verilmeyecektir. 2- Bu işçiler, ne memur statüsüne alınacak ne de kadrolu işçi olarak çalıştırılacaktır. 6- Taşeron işçiler bu özel sözleşmeli personel olmak için geçmişe dönük taleplerinden, varsa davalarından vazgeçmek zorunda kalacaklardır.
Belediyedeki işçiler hangi statüde?
4D taşeron işçilerin kadroya alınmasında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki 4/D statüsüdür. Taşeron işçiler bu kadroya alınarak kamu işçisi olacaklar.
4d işçi 657 ye tabi mi?
•4/D kapsamında çalışan işçiler hakkında 657 sayılı Kanun hükümleri uygulanmaz. Bu işçiler, 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabidir.
Belediyede çalışan taşeron işçilere kadro var mı?
Dolayısıyla belediyelerde çalışan taşeron işçilerden hiç biri kadroya geçirilmemiş, bir şirketten diğer bir şirkete transfer edilmiştir. Yüzde ellisinden fazlası belediyelere yani kamuya ait olan bu şirketler esasında kamu şirketi olup yapılan işler de kamu hizmetidir.
Kimler kamu işçisi sayılır?
Kamu işçileri, bir yıldan az süreli veya mevsimlik hizmet olduğuna Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşlerine dayanılarak Bakanlar Kurulunca karar verilen görevlerde ve belirtilen ücret ve adet sınırları içinde sözleşme ile çalıştırılan ve işçi sayılmayan kimselerdir.
4d kadrosu 657 ye tabi mi?
657 sayılı Kanun kapsamında memurların haftalık çalışma süresi ise 40 saattir ve haftada 5 gün çalışırlar. 4/D kapsamındaki işçiler, 657 sayılı Kanuna tabi değildir ve haftalık 45 saate kadar çalıştırılmaları mümkündür.