K belgesi hangi araçlara mecburi?

K belgesi kimler için zorunludur? Ticaret odaları, Sanayi odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf Odaları ve Ziraat Odalarına kayıtlı olup, ruhsatlarında araç cinsi; kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork olan araç sahipleri almak zorundadır.

K belgesi cezası ne kadar?

Yetki belgesiz olarak ticari nakliye işi yapmanın cezası kamyon, kamyonet için 2174 TL, Tır Takım veya Kamyon-Römork için ise 4348 TL’dir.

K1 ve K2 yetki belgesi nedir?

K1 yetki belgeleri yurt içinde ticari eşya taşımacılığı yapacakların alması gereken belgedir. K2 belgeleri hususi taşımacılık yapanların alması gereken belgedir. K3 belgesi ise taşınma işlemlerini ticari amaçla yapanlara verilen belgelerdendir.

Yıldızlı K1 Belgesi şehir dışına çıkabilir mi?

Yıldızlı K1 belgesi olan sürücülerin SRC4 belgesi yoksa hem araç sahibine hem de ruhsat sahibine idari para cezası uygulanır. Yıldızlı K1 yetki belgesi şehir içinde 3,5 tonu geçmeyen kamyonetlere verilen bir belge türü olduğu için bu belgeye sahip olan araçlarla il dışına çıkılamaz.

K belgesi cezası ne kadar 2020?

Özellikle ticari ve hafif ticariyi ilgilendiren yönetmelikte, bu tarz araç kullanımında gerekli olan Yetki Belgelerinin alınmaması durumunda, K Yetki Belgesiz ticari araç kullanımda 2372 TL idari para cezası, SRC Belgesiz ticari araç kullanımda sürücüye 468 TL, ruhsat sahibine 1181 TL idari para cezası, ayrıca aracın …

Doblo için hangi k belgesi?

Şirket adına kayıtlı veya şahıs şirketi sahibi adına kayıtlı araçlar K2 Belgesi kapsamındadır. Şirket veya şahış şirketi sahipleri araçları yük taşıma maksatlı kullanmıyor olsalar bile yük taşıma yapıp yapmadıkları kontrol edilemediği için bu tip araç sahibi olduklarından ötürü K2 Belgesi cezası ile karşılaşırlar.

2021 k belgesi cezası ne kadar?

K belgesi kaç para?

Kamyonetler için uygulanan ücret 2020 yılı için (*K1 belgesi) 3.792,-TL dır. Kamyonlar (azami yüklü ağırlığı 3,5 ton üstü) için uygulanan ücret 2020 yılı için (K1 belgesi) 15.166,-TL dır. K1 yetki belgesine kayıt edilecek olan her bir araç için, 454,-TL taşıt kartı bedeli Bakanlığa ayrıca ödenir.

K belgesi neye göre verilir?

K belgesi, K 1, K 2 ve K 3 olmak üzere üç sınıfa ayrılan ve kullanılan araçların sınıfına göre verilen belgelere K belgesi ismi verilir. Kamyonet ve kamyon gibi araçlar ile ticari iş yapabilmek için araç sahiplerinin bu araçları belirlenen hizmetlerde kullanabilmek için K belgesi alma yükümlülüğü bulunur.

K1 * belgesi ne işe yarar?

K1 Yetki Belgesi ; Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara verilir. Şirketler için 75 ton taşıma kapasitesi şahıslar için 25 ton kapasite şartı uygulanmaktadır. K1* (il içi ) Ticari amaçla il içinde kamyonetlerle yapılan taşımalar.

Araç Yetki Belgesi nasıl alınır?

K belgeleri Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinden , Ulaştırma Bölge Müdürlüğü bulunmayan il ya da ilçeler de ise Ticaret Odalarından alınabilir .

K1 belgesi kaç araç eklenir?

Belge harç ücreti: : 6.618 TL. Minimum 1 otobüs veya minibüs. Minimum 10.000 TL sermaye. En fazla 10 araç eklenebilir ve sadece yetki belgesinin kayıtlı olduğu ilin plakasına sahip araçlar eklenebilir.