Iki plaka çalınırsa ne olur?

Karayolları Trafik Yönetmeliği’ne göre tescil plakasının biri veya ikisinin çalınması ya da her ikisinin kaybolması halinde, aracın kayıtlı olduğu veya araç sahibinin yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşu tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yeni bir plaka veriliyor.

Kaybolan plaka için ne gerekir?

Kayıp plaka çıkarmak için yapmanız gerekenler ise şöyledir; Emniyet Müdürlüğü’nde kayıp plaka için dilekçe yazmanız istenecektir. Şayet tek plaka kaybolmuş ise, tarafınıza plaka çıkarma belgesi verilecek ve Şoförler Cemiyeti’ne gönderileceksiniz. Daha sonra ilgili yere giderek plakanızı bastırabilirsiniz.

Plaka düşerse ne olur?

Aracın plakası düşerse yukarıda da belirttiğimiz gibi notere başvurmanız gerekmektedir. Yapılan bu düzenlemeye göre, plakası 1 ya da 2 defa düşer ya da çalınırsa, artık tekrar işlem yapılamaktadır. Eğer plakanız 2 defa kaybolduysa ve plakanıza ulaşmak istiyorsanız, eni plaka için başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Plakam eskidi nasıl değiştirebilirim?

Bu işlem için ilk önce Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesinden randevu alınmalıdır. Daha sonra nüfus cüzdanı fotokopisi, araç ruhsatı ve fotokopisi ile eski plakalar hazırlanarak randevuya gidilir. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından Şoförler Odasına bağlı plaka basım merkezinden yeni plakalarını yaptırılabilir.

Plaka çalındı ne yapmalıyım 2021?

Ruhsat sahibi trafik şubede plakasının kaybolduğunu beyan ederek bir kayıp ilanı verir. Plakanın kayıp olduğu sisteme işlenir. Trafik şube sizi notere yönlendirir. Notere gidip plakanızın kayıp olduğunu ve trafikteki işlemi tamamladığınızı beyan edip plaka basım kağıdını alabilirsiniz.

Motosiklet plakası düşerse ne olur?

Hemen adresinize en yakın karakola gidip ifade, zabıt tutturuyorsunuz. herhangi bir ücret almıyorlar, polis size bu konuda acilen tutanak tutup yardımcı oluyor çünkü olay çok önemli. Aldığınız tutanakla beraber notere gidiyorsunuz, çalıntı tutanağını ve ruhsatınızı noter’de işlem yapacak elemana veriyorsunuz.

Ön plakamı kaybettim ne yapmalıyım?

Trafik şube sizi notere yönlendirir. Notere gidip plakanızın kayıp olduğunu ve trafikteki işlemi tamamladığınızı beyan edip plaka basım kağıdını alabilirsiniz. O kağıt ile birlikte en yakın şoförler odasından plakanızı çıkartabilirsiniz.

Yeni plaka çıkartmak ne kadar?

Araç plakası nereden çıkarılır sorusunun ardından cebini düşünen herkesin sıklıkla sorduğu elzem bir soru daha bulunmaktadır; yeni plaka çıkarmak ne kadar sorusu sıklıkla sorulurken, bu sorunun cevabı yıldan yıla değişiklik göstermek ile birlikte bu değişiklikler arasında çok mühim, tüketiciyi korkutacak bir fark da …

Plaka düşmüş ne yapmalı?

Plakanızda hasar oluştuysa; trafik şubeye gitmenize gerek yoktur. Notere gidip plakalarınızı teslim ederek plaka basım belgesi düzenlettirmeniz gerekir. Sonrasında şoförler odasına giderek plakalarınızı bastırabilirsiniz.

Plaka yenileme işlemi nasıl yapılır?

Plaka yenileme işlemi yapmak için noterden randevu almanıza gerek yok.

  1. Plaka yenileme için gerekli evrakları toplayın.
  2. En yakın notere giderek plaka yenileme talebinde bulunun.
  3. Verilen plaka basım talep belgesi ve araç ruhsatı ile Şoförler Odasına gidin.
  4. Plaka basım ücretini ödeyin ve plakanızı yeniletin.

Plaka yenileme işlemi nereden yapılır?

Randevu sistemi eskiden vardı Trafik tescil şubelerinden alınırdı. Şimdi plaka yenileme ve plaka değiştirme işlemleri noterler aracılığıyla yapılıyor. Noterdeki iş ve işlemler bittikten sonra Şoförler Odası Plaka Basım Merkezlerinde plaka basım işlemi yapılıp ardından sürücülere yeni plakalar veriliyor.

Plaka değişim ücreti ne kadar?

Plaka değiştirme ücreti 2021 yılı itibari ile 290 TL olarak bilinmektedir. Bu meblağ noter masraflarını içerisinde kapsamaktadır. Daha sonra şoförler odasına 50 TL ek bir ödeme yapmanız gerekecektir. Yani toplam olarak plaka değişim ücreti ne kadar sorusunun cevabını 340 TL olarak verebiliriz.