İkametgah ne demek oluyor?

İkametgah, gerçek kişiler için ikametgah bireylerin sürekli olarak oturduğu yerin veya konutun bulunduğu yer anlamına gelir. Türk hukukuna göre her bireyin ve tüzel kişiliğin sadece bir ikametgahı bulunabilir. Herhangi bir adres değişikliği olduğunda bu değişikliğin bildirilmesi kanunda belirtilmiştir.

İkametgah hangi dil?

İkametgah kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. İkametgah kelimesi Arapça kökenlidir.

Ikamet etmek ne demek TDK?

bir yerde oturmak, eğleşmek: “Bizim kahraman da şimdi, burada ikamet ediyor.” -Y. K. Karaosmanoğlu.

Irtibat ne deme?

irtibat / irtibât / ارتباط / اِرْتِبَاطْ Bağlanmak, raptedilmek. Muhabbet, dostluk ve alâkadarlık.

İkametgah nedir medeni hukuk?

İkametgah (yerleşim yeri), bir kimsenin oturmakta olduğu, iş ve aile ilişkilerinin merkezi olan yerdir. İkametgah, (yerleşim yeri) Türk Medeni Kanunu’nun 19-21. maddelerinde düzenlenmiştir.

İkametgah nedir ne işe yarar?

İkametgah belgesi, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan herhangi bir insanın devlet kayıtlarında yer alan ve resmi olarak oturduğu yeri belirten belgedir. Bir kişi birden çok yerde oturabilir ama nüfus müdürlüklerinde sadece bir adresi yer alır.

İkametgah değişikliği için neler gerekiyor?

Taşındığınız yer daha önce sistemde kayıtlı değilse herhangi bir belgeye ihtiyaç yoktur.

  • Taşındığınız adres, daha önceden başka bir kişi tarafından beyan edilmiş ise yanınızda yeni adresinize ait doğalgaz, elektrik, su, telefon faturası ya da abonelik sözleşmesi getirmeniz gerekmektedir.
  • Öğrenim ikametgah adresi ne demek?

    İkametgah adresi, güncel olarak bulunulan konut anlamına gelir. İkamet adresinin değiştirilmesi durumunda yen bilgilerin nüfus müdürlüklerine bildirmesi gerekmektedir. Hukuki bir kavram olarak da kullanılan ikametgah içerisinde kişinin yaşadığı mesken, bölge, şehir, mahalle gibi bilgiler yer alır.

    Irtibatsız ne demek?

    İRTİBATSIZLIK. sıf. Aralarında irtibat bulunmama, bağlantısızlık.

    Adıyla mütenasip ne demek?

    “alımlı, düzgün, endamlı, yakışıklı” anlamında kullanılan bir söz, “yakışma, birbirine uyma” anlamına gelen tenasüp’ün sıfat hali.