Değer kaybında kilometre sınırı var mı?

DEĞER KAYBI TAZMİNATINI ALMAK İÇİN KM SINIRI VAR MIDIR? Kilometre sınırı Mart 2020’ye kadar mevcut iken 20 Mart 2020 de yapılan değişiklik ile kilometre sınırı kaldırılmıştır. Burada önemli olan husus kazanın bu tarihten önce olması değil, sigorta poliçesinin 01 Nisan 2020’den sonra yapılmış olmasıdır.

Bir aracın değer kaybı nasıl hesaplanır?

Araç değer kaybı hesaplama formülü, hasar miktarına ve kilometre katsayısına göre belirlenir. 75.000 km ile 149.000 km arasında yol kat eden tüm araçların katsayı çarpanı yeni düzenlemeyle aynı alınır. Araçtaki toplam değer kaybı; baz değer kaybı, hasarın boyutu ve aracın yıpranma düzeyi çarpılarak elde edilir.

Değer kaybı başvurusu kaç km’ye kadar?

Araç değer kaybı km sınırı 2020 yılı mart ayına kadar 150 bin km iken 165 bine çıkarılmıştı. Ancak Trafik Sigortası Genel Şartları kapsamında yapılan değişiklikle 2021 yılında kaldırıldı.

Sigorta değer kaybı kaç yaşa kadar?

Araç değer kaybı tazminatı hakkınızın tahsil edebilmeniz için aracınızda herhangi bir yaş sınırı yoktur, fakat kilometre sınırı bulunmaktadır. 125.000 km’nin üstündeki araçlara aracın yaşı ne olursa olsun değer kaybı hakkı çıkmamaktadır. Aynı zamanda 2 sene içerisinde başvuru yapmayanlar değer kaybı hakkını kaybediyor.

Araç değer kaybı neleri kapsar?

Araç değer kaybı, kaza nedeniyle onarım gören araçların ikinci el piyasa değerlerinde meydana gelen maddi kaybı ifade eder. Kazaya uğrayan araçlarda maddi hasar oluşması durumunda, otomobilin aksamında değişiklik olabilir. Mekanik aksamın değişmesi, parça değişimi gibi olaylar aracın orjinalliğini bozmaktadır.

Değer kaybı tazminatı kaç yaşa kadar?

Araç değer kaybı tazminatı hakkınızın tahsil edebilmeniz için aracınızda herhangi bir yaş sınırı yoktur, fakat kilometre sınırı bulunmaktadır. 125.000 km’nin üstündeki araçlara aracın yaşı ne olursa olsun değer kaybı hakkı çıkmamaktadır.

Araç değer kaybı tazminatı nasıl alınır?

Değer kaybı almak için, suçlu olan tarafın sigorta şirketine başvuru yapılır. Kazaya karışan ve suçlu olan araç sürücüsünün zorunlu trafik sigortası şirketine gerekli işlemler için başvurulması gerekir. Hatalı sürücünün trafik sigortası bulunmuyorsa, sürücüye veya ruhsat sahibine dava açılabilir.