Çalışma izni hangi kurumdan alınır?

ÇALIŞMA İZNİ MÜRACAATI NEREYE YAPILIR? Çalışma izni almak isteyen yabancı ülke vatandaşları yurt içinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, yurt dışında ise vatandaşı oldukları ya da yasal olarak yaşadıkları ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti büyükelçilikleri veya başkonsolosluklarına başvuru yapabilirler.

Yabancı işçi başvurusu nasıl yapılır?

İkamet iznine sahip yabancı işçi için gerekli çalışma izni başvurusu, işveren tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına online sistem üzerinden yapılmalıdır. Bu aşamadan sonraki aşamalar yurt içinden/yurt dışından yapılan tüm prosedürleri için aynıdır. Bakanlık gerekli incelemeleri yapar ve sonuca bağlar.

Yabancılar için çalışma izni başvurusu nasıl yapılır?

dış temsilciliğine giderek çalışma vizesi başvurusunda bulunması ve oradan kendisine verilecek olan 16 haneli referans numarasını Türkiye’deki işverenine bildirmesi, işvereninin de bu referans numarasını kullanarak Bakanlığımıza e-devlet kapısı üzerinden çalışma izni başvurusu yapması gerekmektedir.

Yasakta çalışma izni nereden alınır?

Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgeleri, kısıtlamada muaf olanlar için e başvuru ekranından alınacak. Çalışan vatandaşların çalışma izni alması için e-Devlet üzerinden SGK ekranından müracaat yapması gerekecek.

Yabancı uyruklu işçi sigorta girişi nasıl yapılır?

YABANCI ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ Yurtiçinden yapılan başvurularda çalışma izni başlangıç tarihini izleyen 30 gün içinde, yurtdışından yapılan başvurularda ise yabancının yurda giriş tarihinden itibaren 30 gün içinde SGK sigortalı girişinin, en az Bakanlığımıza beyan edilmiş ücret üzerinden, yapılması zorunludur.

Yabancılar için sigorta primi ne kadar 2021?

2021 ASGARİ ÜCRET TABLOSU (BEKAR VE ÇOCUKSUZ)
ASGARİ ÜCRET 3.577,50 TL
GÜNLÜK BRÜT ÜCRET 119,25 TL
AYLIK BRÜT ÜCRET 3.577,50 TL
İŞÇİ SGK PAYI ( % 14 ) 500,85 TL