Boşandıktan sonra soyadı nasıl değiştirilir?

Boşandıktan sonra nüfus cüzdanının, kimliğin değiştirilmesi için istenilen nüfus müdürlüğüne, yurt dışında konsolosluğa başvurulabilir. Nüfus cüzdanının aynı gün değişmesi mümkün olabilmektedir. Nüfus cüzdanının, kimliğin değişmesi ile kadının soyadı da bu kimlikte yeni hali ile yer alacaktır.

Soyadımı değiştirmek için ne yapmalıyım?

Soyadı değişikliği dava yoluyla yapılabilmektedir. Soyadı değişikliği yapmak isteyen kişi ikametgahının bulunduğu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesine yazılı bir dilekçeyle başvurarak dava açmalıdır. Yine belirli hallerde nüfus müdürlüğünce de soyadı değişikliği yapılabilmektedir.

Soyadı değiştirme mirası etkiler mi?

Soyadı Değişikliği ve Miras Üzerindeki Etkisi Şunu belirtmeliyiz ki “babamın soyadını taşımak istemiyorum” deyip veya başka bir sebeple soyadının değiştirilmesi halinde kişinin mirasçılık durumunda herhangi bir değişiklik söz konusu olmayacaktır.

Boşandıktan sonra kadının soyadı nasıl değişir?

Maddesi gereğince “Boşanma halinde kadın, evlenme ile kazandığı kişisel durumunu korur; ancak, evlenmeden önceki soyadını yeniden alır.” Kanundan anlaşılacağı üzere, kadın evlenmeden önce bekar idiyse bekarlık soyadını, evlenmeden önce dul idiyse (ilk kocasının ölümü üzerine dul olarak evlenen) dulluk soyadını yeniden …

Boşandıktan sonra kızlık soyadı nasıl alınır?

Boşanma Davası Boşanan Kadının Soyadı 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu`nun 187. maddesine göre Kadın evlenme ile kocasının soyadını alır. Ama kadın isterse, evlendirme memuruna veya daha sonra nüfus memuruna bir dilekçeyle başvurarak önceki (kızlık) soyadını da kocasının soyadı önünde kullanabilir.

E Devlet’ten soyadı nasıl değiştirilir?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığı altında e-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler listesini göreceksiniz. Bu listeden “İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması” seçeneğine tıklayınız.

Soyad değiştirmek mümkün mü?

Soyadı değişikliği davası açmadan, Nüfus Müdürlüğü aracılığıyla soyad değiştirme işlemi yapabilmek mümkündür. Ancak bu uygulamanın yalnızca 2022 yılının sonuna kadar geçerli olacağını hatırlatmak gerekir. Ayrıca Nüfus Müdürlüğünde soyadı değişikliği yapmak için belirlenen bazı şartlar vardır.

Soyadı değiştirmek ne kadar sürer?

İsim ve soyadı değiştirme davası, gerekli prosedürler hızlı bir şekilde yerine getirildiğinde ilk celsede veya en geç ikinci celsede tamamlanır. Dava mahkemeden mahkemeye değişmekle birlikte 3 ay – 5 ay gibi bir sürede tamamlanır.

Soyadı değiştirmek mümkün mü?

Soyadı hangi durumlarda değişir?

Ad veya soyadının gülünç olması, bir travmayı hatırlatıyor olması, kötü tanınan bir şahsın ismiyle özdeşleşmesi, mesleki veya sanatsal gerekçeler gibi birçok sayısız sebeple isim değiştirme veya soyadı değişikliği davası açılabilir.

Boşandıktan sonra ne zaman kızlık soyadı nasıl alınır?

Karara çıkmış boşanma davası ne zaman sonuçlanır?

Karara Çıkmış Dosya Kaç Günde Sonuçlanır? Karar duruşmasından sonra 1 ay içerisinde gerekçeli kararın yazılması gerekmektedir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra taraflara tebliğ edilir ve istinaf süresi içerisinde istinaf kanun yoluna başvurulmazsa dosya ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanır.