Bir SMMM ayda ne kadar kazanır?

Genel olarak mali müşavirlik maaşı ortalaması 4 bin tl ile 6 bin tl arasında değişkenlik göstermektedir. En düşük maaş olarak ise 3 – 4 bin tl gibi bir rakam ortaya çıkmaktadır. En yüksek maaş ise 8 bine kadar çıkabilmektedir.

Yeminli mali müşavir ne kadar maaş alır?

Tasdik yetkisi de firmaların vergi, beyanname ve finansal kayıtlarını denetlerken bulunması gereklidir. Yeminli Mali Müşavirlerin maaşları en düşük 2.500 TL ve en yüksek 13.270 olarak hesaplanmıştır.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ne kadar maaş alır?

Kariyerinde Maaşlar

EN DÜŞÜK ORTALAMA
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir SMMM 2.970 6.350
Mali Müşavir Yardımcısı 3.960 4.380

CEO olmak için ne yapmak gerekir?

CEO olmak için lisans ve lisansüstü eğitim almak gerekir. İleri seviyede finansal bilgi öğrenmek, erkenden bağlantı kurmak, büyük hedeflere sahip olmak ve bir şirketin yönetim kuruluna girmeye çalışmak gerekir. Aynı zamanda yabancı dil bilmek, güzel diksiyona sahip olmak ve dış görünüşe özen göstermek gerekir.

Büyük şirketlerin CEO ları ne kadar kazanıyor?

Banka CEO’larının ise yıllık 400-900 bin TL arasında net baz maaş kazandığını düşünebiliriz” diye konuşuyor. Türkiye’de yan haklarla birlikte toplam finansal kazançlar, Aydın’ın belirttiği skalanın 2 katına kadar çıkabiliyor. Büyük holdinglerin CEO’larının yıllık gelirleri ise 1-1,5 milyon TL arasında değişiyor.

Yeminli mali müşavir ne yapamaz?

Yeminli mali müşavirler, defter tutmak haricinde olmak üzere mali müşavirlerin yaptığı tüm işleri yapabilirler. YMM’lerin defter tutması yasaktır. Bununla birlikte, yeminli mali müşavirlerin tam tasdik yetkisi bulunur.

Yeminli mali müşavir nasıl olur?

YMM olmak isteyen SMMM’ler en az 10 sene SMMM olarak iş yapmış olmaları gerekmektedir. Yeminli Mali Müşavirlik sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu sınavı başarı ile sonuçlandıran Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, Yeminli Mali Müşavir ruhsatı alarak YMM olurlar.

En çok hangi meslekte para var?

Türkiye’de en çok para kazandıran meslekler arasında yer alan meslek grupları şunlar;

  • Uzman Doktorlar.
  • Avukatlar.
  • Pilotlar.
  • Yazılım Mühendisleri.
  • Bilgisayar Mühendisleri.
  • Noterler.
  • Petrol Mühendisleri.
  • IT Yöneticileri.

En kolay meslekler nelerdir?

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin “ÜNİ-VERi” sitesinde yer alan bilgilere göre en kolay iş bulan meslekler; tıp, eczacılık, odyoloj, hemşirelik, fizyoterapi, pilotaj, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, öğretmenlik, inşaat mühendisliği ve sağlık hizmetleri.