İçindekiler
Arabama çarptı kaçtı ne yapmalıyım?
Aracınıza çarpıp kaçan aracı gördüyseniz aracın plakasını, modelini, rengini ya da ilgili tespit edilen verileri en yakın polis memuruna ya da jandarmaya bildirmeniz gerekir. Polis tarafından durum tespit edilerek, tutanak tutulur. Kaza sonrası verilen hasarın tespiti için fotoğraf çekilmesi gerekir.
Arabamı vurdum kasko öder mi?
Kaskonun standart teminatları arasında çarpma çarpılma, aracın yanması ya da çalınması gibi durumlar bulunur. Kaskonun, bu teminatların dışında hangi durumları karşılayacağını ise sigortalı belirler. Herhangi bir kazaya karışmanız durumunda sürücü olarak siz kusurlu olsanız dahi, kasko aracınızdaki zararı karşılar.
Kasko ikame araç vermezse ne olur?
Sigorta şirketi tarafından ikame araç hizmetinin sağlanamadığı durumlarda, sigortalı aynı konfor özelliklerinde başka bir araç kiralayabilir. Bu durumlarda gerekli masraflar fatura karşılığında ilgili sigorta şirketi tarafından karşılanabilir.
Ikame araç ücretini kim öder?
Sigortalının farklı sebeplerle ikame aracı geç iadesi durumunda aracın kira bedeli sigortalı tarafından ödenir. İkame araç kullanımı sırasında alınan trafik cezaları, yol ücretleri, köprü ve otoban kullanımları kullanıcı tarafından ödenir.
Kasko karşı tarafı öder mi?
Kasko Sigortaları aracın kendi hasarını karşılar. Ancak trafik sigortası limitlerinden karşı tarafa bir ödeme yapılması gerekir ve limit aşımı söz konusu olursa, Kasko Sigortalarında mevcut olan İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı çerçevesinde ek ödeme yapılabilir.
Kasko hangi durumda karşılamaz?
Kasko sigortası poliçede bulunmayan güvence türündeki hasarları karşılamaz. Savaş, istila, düşman hareketleri, darbe, iş savaş, ihtilal, isyan ve ayaklanma gibi durumlarda araçta meydana gelebilecek hasarlar kasko sigortası poliçe kapsamı dışındadır.
Kasko araç vermek zorunda mı?
Kasko sigortası kapsamında ikame araç teminatı; hasar gören aracın onarım süresinin belirlenen onarım süresini aşması sonucu, sigortalının aracını kullanamaması halinde hizmet verir. Bu teminat ile sigorta şirketi tarafından sigortalıya, kendi aracının özelliklerine uygun bir araç verilmektedir.
Ikame araç bedeli nedir?
İkame Araç Bedeli (Araçtan Yoksun Kalma Tazminatı ) Nasıl Hesaplanır? Örneğin; aracınızın onarım süresi yani kaza tarihinden itibaren sizin fiili kullanımınıza sunulması arasında geçen süre 15 gün ve ikame araç bedeli de günlük 150 TL ise; araç mahrumiyet(yoksun kalma) tazminatı 15*150=2250 TL olarak hesaplanacaktır.
Kasko ikame araç ücretli mi?
İkame araç hizmeti, kiralanan şirket tarafından kasko sigortası kapsamında güvence altına alınmışsa; sigortalı araç sahibi tarafından ücretsiz alınabilir. Aynı şekilde, aracın tamiri için de kasko sigortası kapsamında herhangi bir ücret ödenmez.