Aile planlaması çeşitleri nelerdir?

Bu yöntemlerin en sık kullanılanları; Doğum kontrol hapları, Rahim içi araçlar (spiraller), Bariyer yöntemler (Kondom) olarak sıralanabilir.

Aile planlaması nedir ve neden yapılır?

Aile planlamasını temel amacı; çok ve sık gebelik ve doğuma bağlı anne ve çocuk sağlığına olabilecek olumsuz etkileri önlemek, oluĢan olumsuz etkilerin giderilmesine yardım etmek ve çocuğu olmayan ailelerin çocuk sahibi olmalarını sağlamaktır.

Geleneksel aile planlaması yöntemleri nelerdir?

Geleneksel Doğum Kontrol Yöntemleri herhangi bir cihaz ya da ilaç içeriği olmadan korunmayı sağlar. Yani rahim içi araç, doğum kontrol hapı, prezervatif gibi ekstra bir maddeye ihtiyaç duyulmadan korunmaktır. Geleneksel doğum kontrol yöntemleri: geri çekilme, takvim, laktasyonel amenore ve servikal mukustur.

Aile planlaması hizmetleri niçin önemlidir?

Aile planlamasındaki amaç; ailelerin kendi iradeleri ile istedikleri sayıda çocuk sahibi olmalarını sağlamak, bireyleri ve aileleri üreme sağlığı konusunda eğitmek, anne ölümlerini önlemek ve sağlığını korumak, yüksek riskli ve istenilmeyen gebelikleri önlemek, çocuk sahibi olmak isteyenlere tıbbî yardım sağlamak ve …

Aile planlaması, çocuk sayısını kısıtlaması anlamına gelir.?

Aile planlaması, çiftlerin arzu ettikleri zamanda, arzu ettikleri sayıda ve sağlıklı aralıklarla bakabilecekleri çocuk sahibi olmalarını amaçlayan bir sistemdir. Aile planlaması, çocuk sayısını kısıtlama anlamına gelmez.

Aile Planlaması prensipleri nelerdir?

Aile planlamasının esas amacı, çiftlerin bakabileceği kadar çocuk yapmasını sağlamak, gebelik aralıklarının sağlıklı olarak verilmesini sağlamaktır. Aile planlaması prensiplerinin esas amacı; ailenin sağlığını muhafaza etmek ve çiftin ekonomik gücünün kısıtlanmadan, müsait oldukları zamanda çocuk yapmalarına

Aile planlaması, çocuk sahibi olmanın amaçlarıdır?

Aile planlaması, çiftlerin arzu ettikleri zamanda, arzu ettikleri sayıda ve sağlıklı aralıklarla bakabilecekleri çocuk sahibi olmalarını amaçlayan bir sistemdir. Aile planlaması]