Aile içi şiddetin bireysel sonuçları nelerdir?

Korku bozuklukları başlar, kişilik bozukluklarına neden olur şiddet. Aile içinde yaşanan şiddetin alkol ve madde bağımlılığına sebep olduğu da unutulmamalıdır. Yine şiddetin kötü sonuçları arasında, intihar eğilimi, şiddet eğilimi, cinsel işlev bozuklukları ve uyku bozuklukları önemli bir yer tutar.

Aile içinde şiddet varsa ne yapılmalı?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan ALO 183 hattı, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan ve desteğe gereksinimi olan kişilere psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık sunmakta ve yararlanabilecekleri hizmet kuruluşları konusunda bilgi vermektedir.

Şiddetin sonuçları nelerdir?

Kadına yönelik şiddetin etkileri ve sonuçları

  • Fiziksel: Yaralanmalar, cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıklar, düşük, baş ve karın ağrısı, ilaç-alkol bağımlılığı, astım, barsak hastalıkları …
  • Ruhsal-zihinsel: Anksiyete, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, yeme bozuklukları, uyku bozukluğu, cinsel işlev bozukluğu …

Aile içi şiddet gören kadınlar ne yapmalı?

Şiddete uğrayan kadın nasıl bir yol izlemeli? Avukat Sinem Rumeli, şiddete uğrayan bir kadının başvuracağı yerler ve izleyeceği yollar konusunda önemli bilgiler aktardı: Şikayet için karakola veya savcılığa başvuru: Şiddetin her türlüsüne maruz kalan kadın, karakola veya savcılığa başvuruda bulunabilir.

Şiddetin Nedenleri Nelerdir?

Şiddetin nedenleri arasında soyaçekim; hormonal dengeler, adrenalin, erkeklik, testos- teron, serotonin; genetik bozukluklar, kromozomlar, bedensel şekil farklılıkları; madde bağımlılığı; yabancıyı-farklıyı dışlama (xenopho- bia), grup dinamikleri… sayılıyor.

Yaklaşmama kararı nasıl alınır?

Uzaklaştırma kararı karakol, ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi), Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Aile Mahkemesine başvurularak talep edilebilir. Uzaklaştırma talebi başvurusu dilekçe ile yapılır. Dilekçe davacı, davalı, adres ve konu bilgileri yer almalıdır.