Aile danışmanı hangi konularda çalışır?

Aile Danışmanlığı aileyi oluşturan bireylerin birbirleriyle olan ilişkileri yaşadıkları sorunlar, sorun çözme, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında çocuklarla ve aile ile ilgili bireysel ya da bireyler arasındaki sorunların üstesinden gelinmesine yardımcı olan bir danışmanlık hizmetidir.

Aile danışmanlığının amacı nedir?

İlişkiler açısından sorunları olan insanların, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile ilgili kişisel veya kişiler arasındaki sorunların üstesinden daha rahat bir şekilde gelmelerine yardımcı olur.

Aile Danışmanlığı misyonu nedir?

Aile danışmanlığının temel misyonu çiftlere, ebeveynlere kendilerini tanıma, anlama, iç görü geliştirerek farkındalıklarını oluşturmada yardımcı olmaktır.

Aile Danışmanlığı Sertifikası ile neler yapılabilir?

Aile danışmanlığı eğitimi ve belgesi alanlar, kadın ve aile sağlığı merkezlerinde, aile mahkemelerinde bilirkişi danışmanı olarak, rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirler. Mesai saatleri dışında uzman olarak, aile ve sosyal politikalar bakanlığının il merkez müdürlüklerinde çalışma imkanı bulabilirler.

Aile danışmanı ne iş yapar?

Aile terapisindeki amaç; aile bireylerini, birbirleriyle olan etkileşimlerini, rollerini, sınırlarını, geniş aileyle olan ilişkilerini, inceleyerek ailenin bütünlüğünü sağlamak, dengeye ulaşmasına yardım etmek, çatışmaları olumlu bir şekilde çözümlemek ve stres durumları için baş etme becerilerini öğretmektir.

Danışmanlığın amacı nedir?

Gelişimsel Amaçlar: Danışman, bireyin çeşitli alanlarda onun gelişimine ilişkin değişimlerini tanımasına ve uyum sağlayabilmesine yardım eder. Koruyucu Amaçlar: Burada psikolojik danışmanın amacı, bireyde istenmedik sonuçlara yol açabilecek duygu, düşünce ve davranışları tanımlayabilmesinde yardımı amaçlar.

Aile Danışmanlığının özellikleri nelerdir?

Aile Danışmanında Olması Gereken Özellikler

  • Etkin iletişim becerisi sergilemek,
  • Meslek etiğine uygun davranışlar sergilemek,
  • Karmaşık problemleri tanımlama ve çözüm sunma becerisi sergilemek,
  • Stresli ve duygusal durumlarla baş edebilme yeteneği göstermek,
  • İkna becerisi sergilemek,

Aile Danışmanlığı kimler olabilir?

KİMLER BAŞVURABİLİR? Aile Danışmanlığı Yönetmeliği Resmi gazetenin 4 Eylül 2012 tarihli sayısında yayımlandı. Bu eğitime başvurabilecek meslek grupları Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Hemşirelik, Tıp ve Sosyoloji Mezunlarıdır.

Aile Destek Merkezinde kimler calisir?

MADDE 14? (1) Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerden, biri tarafından uygun görülen en az üç yüz saati …

Ilişki terapisti ne kadar maaş alır?

Devlette bir terapistin aldığı en düşük maaş 2500 – 3000 TL arasındadır. Bir psikoloğun aylık ortalama kazancı 4000 – 5000 TL arasında değişiyor. Özel bir klinikte terapistlik yapan psikologların aldıkları en yüksek maaş ise 5000 – 6000 TL arasındadır.