Ada parselin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, www.tkgm.gov.tr adresinden “parsel sorgulama” linki ile il, ilçe, mahalle/köy, ada ve parsel bilgileri girilerek doğrudan parsel sorgulaması yapılabiliyor.

Bir arsanın Hazine arazisi olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bir arsanın durumu hakkında sorgulama işlemleri için, https://parselsorgu.tkgm.gov.tr adresi üzerinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Parsel Sorgulama Uygulaması’nı açmak gerekir. Daha sonra il, ilçe, mahalle, ada ve parsel bilgileri gereken yerlere yazılarak saniyeler içinde işlem yapılmış olur.

Bir arazinin kadastro yolu varmı nasıl öğrenebilirim?

İnternet üzerinden parsel – pafta sorgulama işlemini Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne bağlı olan Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığının Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz.

Tapu hissedarları nasıl öğrenilir?

Bu kişilere nasıl ulaşabilirim? Bu kişilerin bilgilerine tapuya gidip tapu sorgusu yaptırarak ulaşabilirsiniz. Vekalet verdiğiniz bir avukatın da sizle veya tek başına gidip sorgulama yaptırması iyi olur.

Tapu sahibi nasıl bulunur?

Taşınmaz mal tapusunun kime ait olduğunu öğrenmek pek kolay olmuyor. İnternet üzerinden herhangi bir şekilde tapunun kime ait olduğu bilgilerine ulaşılamıyor. Tapu sahibi veya sahiplerinin öğrenilmesi için tapunun fotokopi ile tapunun bağlı bulunduğu tapu dairesine giderek sorgulama yapılması gerekiyor.

Bir yerin kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim?

Bu yüzden bu arsanın kime ait olduğunu öğrenmek istiyorsanız parsel – pafta sorgulama yapmanız gereklidir. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne giderek ve arsanın yer bilgilerini vererek arsanın parsel pafta sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Bir arsanın imarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

İmar durumu belgesi için, arsanın bağlı olduğu belediyeye dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir. Belediye içerisindeki ilgili birimler arsanın imar durum hakkında size bilgi verebilir. Bu sayede yatırım yapmadan önce arsanın sizin için yatırıma değerli olup olmadığına karar verebilirsiniz.

Tarlaya kadastro yolu nasıl alınır?

Kadastral yola cephesi olmayan araziye yol alınabilmesi için aşağıdaki yolların izlenmesi gerekiyor. Yola cephesi olan komşu parsellerden geçit hakkı alarak yola cephe sağlanabiliyor. Geçit hakkı komşu parsellerin malikleri ile anlaşarak alınabileceği gibi anlaşamama durumunda mahkeme kararı ile de alınabiliyor.

Kadastro yolu olmayan tarlaya ev yapılır mı?

Kadastro yolu bulunmayan tarla sahipleri mahkemeye baş vurarak komşu parsellerden, geçiş hakkı isteyebilirler. Ancak bu geçiş hakkı kadastro yolu anlamına gelmediği için belediye inşaat izni vermeyebilir.

En az kaç dönüm tarla bölünebilir?

Belirlenen asgari büyüklüğe erişmiş tarımsal araziler, bölünemez eşya niteliği kazanmış olur. Asgari tarımsal arazi büyüklüğü; mutlak tarım arazileri, marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 20 dönüm, dikili tarım arazilerinde 5 dönüm, örtü altı tarımı yapılan arazilerde 3 dönümden küçük belirlenemez.

11 dönüm tarla bölünebilir mi?

Tarla bölünür mü? Bahçe bölünür mü? Miras kalan tarla bölünür mü? Asgari tarımsal arazi büyüklüğü; mutlak tarım arazileri, marjinal tarım arazileri ve özel ürün arazilerinde 20 dönüm, dikili tarım arazilerinde 5 dönüm, örtü altı tarım arazilerinde ise 3 dönümden küçük olamaz.