İşveren hangi durumda kayıtları 15 yıl saklar?
Buna göre; “İşveren ilgili mevzuatta belirlenen süreler saklı kalmak kaydıyla; İşyerinde yürütülen iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerine ilişkin her türlü kaydı, İşten ayrılma tarihinden itibaren en az 15 yıl süreyle çalışanların kişisel sağlık dosyalarını saklar.
Işverenin Sgk’ya karşı yükümlülükleri nelerdir?
İşverenin Yükümlülükleri
- Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi Verme Yükümlülüğü
- Sigortalı işe giriş bildirgesinin yasal olarak verilmesi gereken sürenin istisnai durumları
- Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi Verme Yükümlülüğü
- İşyeri Bildirgesi Verme Yükümlülüğü
SGK işyeri devir işlemleri nasıl yapılır?
Aracı tescili veya nevi değişiklik, devir, intikal işlemleri SGK web sitesindeki e-SGK menüsünden “İşyeri Bildirgesi” seçeneği üzerinden yapılmaktadır.
SGK işyeri numarası nasıl alınır?
E-devlet uygulamasında Sosyal Güvenlik Kurumu/ E-SGK şifre kısmından giriş yaparak sizin isminie kayıtlı olan tüm sicil numaralarınızı görebilirsiniz. SGK sicil numarasını öğrenmek için E-devlet işyeri kodu öğrenme sayfasına e- devlet verilerinizle giriş sağlayabilirsiniz.
4857 sayılı iş kanuna göre işverenin yükümlülükleri nelerdir?
İşverenler, işyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için gerekli her türlü önlemi almak, araç ve gereçleri noksansız bulundurmak; işçiler de iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınan her türlü önleme uymakla yükümlüdür.
Işyeri devri kaç gün içinde bildirilir?
İşyeri bildirgesi, sigortalı çalıştırılan bir işin veya işyerinin devri halinde, yeni işveren tarafından, en geç işin veya işyerinin devralındığı tarihi takip eden on gün içinde işyerinin işlem gördüğü Kurumun ilgili ünitesine gönderilecektir.
Işyeri bildirgesi aynı gün verilir mi?
Genel kural olarak işe giriş tarihinden bir gün öncesinde yapılması gereken işe giriş bildiriminin pazar günü yapılamayacağına istinaden, yalnızca pazartesi günleri için geçerli olmak üzere, işe giriş bildirimi pazartesi günü işe giren bir kişi için aynı gün Kuruma bildirilebilmektedir.
SGK yeni sicil numarası nasıl alınır?
SSK sicil numarası en basit şekilde e-devlet üzerinden öğrenilir. E-devlet kapısından SSK sicil numarası sorgulaması yapılmaktadır. Kişi e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile birlikte e-devlet portalına giriş yapar. Buna göre sayfanın üst kısmında yer alan 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılır.
SGK sicil no kaç haneli?
Sosyal Güvenlik Kurumu sicil numarası 26 haneden oluşmaktadır. Örneğin 2 1084 02 02 9999999 034 99-05 000 gibi numaralar iş yeri sicil numarasıdır.