66 yaş ticari araç kullanabilir mı?

Ticari araç kullanmak isteyen 65-68 yaş aralığındaki şoförler her yıl psikoteknik raporu ve sağlık raporu alarak ticari araç kullanabilecek.

65 yaş üstü otobüs sürebilir mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olup olmadığına bakılmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız kademeli normalleşme döneminde şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanamayacaklardır.

4857 sayılı Kanun 28 maddesi nedir?

Madde 28 – İşten ayrılan işçiye, işveren tarafından işinin çeşidinin ne olduğunu ve süresini gösteren bir belge verilir. Belgenin vaktinde verilmemesinden veya belgede doğru olmayan bilgiler bulunmasından zarar gören işçi veyahut işçiyi işine alan yeni işveren eski işverenden tazminat isteyebilir.

Kaç yaşından sonra ticari araç kullanamaz?

Değerli meslektaşlarımız; Ticari taksi alımı için ve şoförlük yapabilmek için 65 olan yaş şartı 68 olarak değiştirilmiştir. 69 yaşından gün alanlar bu genelgeden faydalanamayacaktır. 65-68 yaş arası çalışmak isteyenler, her yıl psikoteknik raporu ve sağlık raporu almak zorundadırlar.

65 yaş üstü hafif ticari araç kullanabilir mı?

Hürriyet’in haberine göre, ticari takside çalışmak isteyen 65-68 yaş aralığındaki şoförler her yıl psikoteknik raporu ve sağlık raporu alarak ticari taksi kullanabilecek. 69 yaşından gün almış kişiler ticari taksilerde şoförlük yapamayacak. Genelge kapsamında 69 yaşından gün alanların şoförlük yapamayacağı belirtildi.

Hangileri çalışma süresinden sayılmaz?

İşçilerin işyerinde fiilen çalıştığı süreler çalışma süresini ifade eder. Genel itibariyle fiili çalışma süresi dışında yer alan süreler çalışma süresinden sayılmaz. Örneğin ara dinlenmesi esnasında işçi çalışmadığından bu süreler çalışma süresinden sayılmaz.

Kaç yaşından sonra araç kullanılmaz?

Araba kullanabilmek için 18 yaş sınırı getirilmiştir fakat ehliyet üst yaş sınırı getirilmemiştir. Ehliyet almak isteyen adaylar almak istedikleri ehliyet sınıfına göre yaş şartların uymak zorundadır. Ehliyeti aldıktan sonra bir ömür aynı belgeyle araç kullanabilmektedir.

Kaç yaşına kadar otobüs kullanılır?

Yeni yönetmelikle yolcu otobüsü ya da yük kamyonu kullanacak şoförlerdeki üst yaş sınırı 63’ten 66 yaşa yükseltildi. 26 yaşından küçüklerin şoförlük yapmasına ilişkin yasakta ise değişiklik yapılmadı.

4857 sayılı iş kanunu 30 maddesi nedir?

MADDE 30. İşverenler, elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç özürlü, kamu işyerlerinde ise yüzde dört özürlü ve yüzde iki eski hükümlü işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler. İşyerinin işçisi iken sakatlananlara öncelik tanınır.

4857 sayılı iş kanunu hükümleri kimlere uygulanır?

4857 sayılı İş Kanunu 1/2 maddesinde; Bu Kanun, 4 üncü maddedeki istisnalar dışında kalan bütün işyerlerine, bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekillerine ve işçilerine faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanır.