2021 staj ücreti ne kadar?

2021 asgari ücreti bekar bir işçi için AGİ dahil 3.093,162 Llira olarak belirlendi. AGİ miktarı ise bekar için 268,162 lira oldu. Bu durumda 2021 asgari ücretinden AGİ miktarı çıkarıldığında elde edilen rakamın yüzde 30’u olan 767 lira 2021 yılı için minimum stajyer maaşı oluyor.

Staj sigortam olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

– TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile kimlik doğrulaması yapın. – E-devlet şifreniz yok ise PTT şubelerinden alabilirsiniz. – Ardından otomatik olarak yönlendirileceğiniz hizmet dökümü sayfasında staj sigortanız ile ilgili bilgileri görebilirsiniz.

Staj yaparken para alınır mı?

İşte ayrıntılar… Mezun olmak, deneyim kazanmak ve sınıf geçmek için birçok öğrenci staja tabi tutuluyor. İşletmelerde staj gören öğrencilere verilecek ücretin alt sınırının bulunduğu belirtildi. Yasaya göre staj yapan öğrencilerin, en az asgari ücretin yüzde 30’u kadar maaş alması gerekiyor.

Stajyerler kaç saat çalışır 2021?

Stajyer öğrenciler haftanın 3 günü 24 saatlik işletmede beceri eğitimini haftanın ya ilk üç günü ya da son üç günü olarak iş yerlerinde staj olarak tamamlamaktadırlar.

Staj sigorta girişi nereden alınır?

Öğrenciler staj başvuru ve kabul formunu staj komisyonuna teslim ettikten sonra dekanlık tarafından yapılan sigorta belgelerinin (SGK işe giriş belgesi) staja başlamadan önce e-devlet üzerinden temin edeceklerdir. Staj sigorta formları e-devlet üzerinden temin edilecektir.

Staj e devlette gözükür mü?

Fakat yapılan güncellemeler sonrasında staj çalışmaları da ayrı bir sekmede hizmet dökümünde yer almaya başladı. E-Devlet kapısına giriş yapıp hizmet dökümünü açtığımızda (daha önce sigortalı bir işte çalışmadıysanız) boş bir sayfa görünür. Yaptığımız stajı resmi olarak belgelemek adına işimize tarayabilir.

Devlet staj parası ne kadar?

Öğrencinin staj yaptığı işyerinin devlet teşvikinden yararlanabilmesi için Asgari Ücretten AGİ (Bekar ve Çocuksuz) tutarı düşüldükten sonra geriye kalan net tutarın (2.557,59 TL) en az yüzde 30’u kadar öğrenciye ödeme yapılması gerekmektedir. Bu tutar 767,27 TL’dir. Öğrenciye Ödenmesi gereken ücret: 767,27 TL’dir.