1972 doğumluyum ne zaman emekli olurum?

Ne zaman emekli olabilirim? Yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Priminiz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de 60 yaşınızı dolduracağınız 30 Eylül 2021’de emekli olabilirsiniz. 10 Nisan 1972 doğumluyum.

Sosyal sigortalardan gelir ve aylık alan pasif sigortalılar kimlerdir?

Sosyal sigortalar rejimi ile sosyal güvenlik kapsamına alınan kişiler şun- lardır: Aktif sigortalılar: halen çalışan, geliri olan ve prim ödeyen kişiler. Pasif sigortalılar: Çalışma hayatının dışında olan ve kendi çalış- masına bağlı olarak sosyal sigorta kurumlarından gelir ve aylık alanlar.

Malulen emekli olan Ssk’lı çalışabilir mi?

Sorunuz, 1 Ekim 2008 tarihinden sonra sigortalı olup, 4/a (SSK) statüsünden malulen emekli olduğunuz varsayımıyla yanıtlanmıştır. Buna göre, sigortalı olarak işe girerseniz malullük aylığınız kesilir. …

Yaşlılık aylığı emeklilik mi?

Bunun yanında yaşlılık aylığı ise 65 yaşına gelen kişinin, emeklilik şartları dışında, aylık almasıdır. Bu aylığın emeklilik ile hiçbir bağı bulunmamaktadır. Bu aylık, emekliliğin aksine sigortası olmayan ve 65 yaşını doldurmuş kişilere verilen yardım aylığıdır.

1993 te işe giren ne zaman emekli olur?

Sigortalılık başlangıç tarihiniz 23.05.1993 tarihinden önce ise 49 yaş 5600 prim günü, 23.05.1993 tarihinden sonra ise 50 yaş 5675 prim günü şartlarına tabisiniz. 3600 Prim günüyle yaşlılık aylığı almak isterseniz 58 yaş şartını tamamlamanız gerekecektir.

1990 yılında sigortalı olan kaç yaşında emekli olur?

CEVAP: 4/a (SSK) statüsünden emeklilik için 25 yıl sigortalılık süresi, 5600 prim günü ve 53 yaş şartlarına tabisiniz.

Sigorta pasif ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.

Malülen emekli olan başka bir işte çalışabilir mi?

Malul ve Emekli Olanlar Yeniden Çalışabilir mi? Emekli olanlar, isterlerse yeniden çalışmaya başlayabilirler. Emekli kişinin engelli olmasında da durum böyledir. Emekli memur, özel sektörde çalışmaya başlarsa; emekli aylığı kesilmez.

Malulen emeklilik hangi hastalıkları kapsıyor 2021?

HANGİ HASTALIKLARDA MALULEN EMEKLİ OLUNUR?

  • Görme azlığı
  • Retina kanamaları
  • İşitme kaybı
  • Anemi.
  • Behçet hastalığı
  • Gastrointestinal kanamalar.
  • Karaciğer sirozu.
  • Karaciğer nakli.

SGK yaşlılık aylığı ne demek?

Devlet herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan 65 yaş ve üstü, maddi durumu kötü olan vatandaşlara yaşlılık aylığı bağlamaktadır. Şartları sağlayan vatandaşlar 2021 yılı için belirlenen yaşlılık maaşını PTT işyerlerinden alabilecekler.