İçindekiler
Zehirli guatr için hangi ilaç kullanılır?
İlaç olarak tiroid homonu karşıtı olan ilaçlar (Ülkemizde Propycil tablet veya Thyromazol tablet olarak bulunmaktadır) ve beraberinde nabzı yüksek olanlarda kullanılan Dideral başlanır. İlacın dozu doktor tarafından 6-8 hafta aralıklarla yapılacak kontrol ile hormonların durumuna göre ayarlanması yapılır.
Graves hastaligi geçer mi?
Graves oftalmopatisi graves hastalığı tedavisi ile her zaman iyileşmez. İlk 3-6 ay daha da kötüleşebilir. Genellikle bir yıla kadar stabilize olur ve daha sonra, genellikle kendi başlarına iyileşmeye başlar.
Zehirli guatrın yan etkileri nelerdir?
Hipertiroidi (zehirli guatr) belirtileri ;
- Çarpıntı,
- Ellerde ve vücutta titreme,
- Ani kilo kaybı,
- Saçlarda dökülme,
- Kaşıntı,
- Boğazda dolgunluk hissi,
- Aşırı iştah dolayısıyla çok yemek yeme ve su içme,
- Aşırı terleme,
Zehirli guatr hangi bölüm bakar?
Guatr için dahiliye (iç hastalıkları) bölümüne başvurmak gerekir. Dahiliye uzmanı muayene ettikten sonra, tiroit testleri ve tiroid ultrasonografisi yapıldıktan sonra tanı konar. Guatr hastalığının 3 tedavi yöntemi vardır. Bunlar ilaç tedavisi, iyot tedavisi ve cerrahi tedavidir.
Zehirli guatr için hangi doktora gidilir?
Zehirli guatr hangi bitki iyi gelir?
1) Çuha Çiçeği Yağı Zehirli guatra en iyi gelen bitkisel çözümlerden bir tanesidir. Çuha çiçeği yağı esans yağ olarak da bilinmektedir. Pek çok yararlı asitleri olan çuha çiçeği yağı tiroid bezlerinin hormonlarının düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar. Vücudun ihtiyaç duyduğu tüm enzimleri de salgılamasını sağlar.
Ekzoftalmi düzelir mi?
Ekzoftalmi ilerleyici bir hastalık olma eğilimindedir ve semptomlar zamanla kötüleşir. Bu nedenle, tedavi mümkün olan en kısa sürede başlamalıdır.
Guatr yan etkileri nelerdir?
Guatr belirtileri Yetersiz hormon salgılanması durumunda kilo alma, uyku hali, uyuşukluk, kuru ve kaba cilt, kabızlık, halsizlik ve saç dökülmesi görülebilir. Normalden fazla hormon salgılandığında ishal, çarpıntı, baş ağrısı, titreme, sinirlilik ve bulantı görülebilir.