İçindekiler
Vaka formülasyonu ne demek?
“Vaka formülasyonu, modern psikoterapilerin temel bir özelliğidir. Bu kitaptaki bölümler, bireylerin sorunlarının nasıl kavramsallaştırıldığının ve buna bağlı olarak uygun psikoterapi tekniklerinin ve izlemlerinin bir vakaya özgü nasıl uygulandığının ana hatlarını açık şekilde ortaya koymaktadır.
Davranışcı terapinin çeşitleri nelerdir?
Davranışçı terapide danışanın “ne yaptığına” odaklanılır. Semptomların altında yatan neden ve kişilik özellikleri dikkate alınmaz….Davranışçı terapide üç ana öğrenme modeli vardır.
- Klasik koşullanma: Klasik koşullanma istemsiz, tepkisel bir süreçtir.
- Operant koşullanma:
- Gözlemsel öğrenme:
BDT eğitimi kaç TL?
Kurs ücreti 50 saatlik online eğitim için 4000 TL + KDV’dir.
Neden BDT eğitimi alınmalı?
Ebru Şalcıoğlu tarafından verilen Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Eğitimi (BDT Eğitimi)’nin amacı bu terapi ekolünün klinik uygulama yöntemlerini teorik altyapıları ve bilimsel temelleri çerçevesinde ruh sağlığı çalışanlarına aktarmaktır.
BDT vaka formülasyonu nedir?
BDT’de vaka formülasyonları her danışanın olgusuna bilimsel bir deney olarak bakmak gibidir ve danışmana tedavi süresince yardımcı olur ( Eells, 2009). Bu ilk formülasyon, ana hatlarıyla ilk terapi seansında danışanla paylaşılabilmektedir. Formülasyon, duygu, davranış ve düşüncelerle ilgili gözlemlerle başlar.
Bilişsel yeniden yapılandırma ne demek?
Kişilerin temel varsayımlarındaki yanlış görüş ve yorumların daha gerçekçi ve uyumlu olanlarla yer değiştirmesi tekniği, kognitif-yeniden-yapılandırma olarak isimlendirilmektedir. Bu tekniğin amacı hem danışanın konuya daha objektif bakmasını sağlamak hem de bunu tek başına nasıl yapabileceğini öğretmektir.
BDT tekniği nedir?
Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT); çok genel bir tanımlamayla, kişinin psikolojik sorunları ile ilişkili ya da onları sürdüren düşünce, duygu ve davranışlarını hedef alarak iyileşme sağlamayı amaçlayan bir psikoterapi ekolüdür.
Davranış tedavisinin en sık kullanıldığı alanlar nelerdir?
Bilişsel Davranışçı Terapi, günümüzde en sık kullanılan psikoterapi türüdür. Depresyon, kaygı bozukluğu, fobiler, obsesif kompulsif bozukluk gibi pek çok rahatsızlıkta etkili sonuçlar veren kanıta dayalı bir uygulamadır.
BDT hangi durumlarda kullanılır?
BDT, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) veya yeme bozukluğu gibi ruh sağlığı bozukluklarının tedavisinde tek başına veya diğer tedavilerle kombinasyon halinde çok yararlı bir araç olabilir.