İçindekiler
- 1 Üni 1 sınıf ders seçer mi?
- 2 Üniversiteye gidince ne yapılır?
- 3 Üniversitede bir ders kaç dakika?
- 4 Ders seçimi yapmadım ne olur?
- 5 Üniversiteye ilk giderken neler alınmalı?
- 6 Sınıfta kaçıncı olduğumuzu öğrenmek için ne yapmamız gerekir?
- 7 Üniversitelerde dersler nasıl işleniyor?
- 8 Ilk dönem ders kaydı yapılmazsa ne olur?
Üni 1 sınıf ders seçer mi?
Birinci sınıf üniversite öğrencileri ise ders seçimini Cuma günü, haftanın son gününde gerçekleştirirler. Üniversite web sitelerinin ders seçim sayfası bulunurken, buraya T.C. kimlik numaranız ve okul tarafından size verilen parolayla giriş yaparsınız.
Üniversiteye gidince ne yapılır?
Üniversite Okurken Yapmanız Gereken 11 Şey
- 1. Sivil Toplum Kuruluşlarına Üye Olmak.
- Haftalık ve Aylık Dergileri Takip Etmek.
- 3. İlginizi Çeken Seminerlere Katılım.
- Üniversitenizde Düzenlenen Söyleşilere Katılım.
- Parti, Gezi Organizasyonlarına Katılım.
- Radyo Programı Yapmak.
Üniversitede bir ders kaç dakika?
Dünyada nereye giderseniz gidin, özel dersler hariç, ders saatlerinin 50 dakika olduğunuz görürsünüz. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde de bu böyledir. Eğer öğrenciye sorarsanız, 40 dakika da fazla gelebilir.
Üniversite ilk günü ne yapılır?
Üniversitenin ilk günü ne yapılır diyorsanız, okulunuza adım atar atmaz öğrenci işlerine bir an önce ulaşmanızdır. Bu sayede ders programlarınız, öğretmenleriniz, sınıflarınız, kitaplar, rehberlik, tıbbi yardımlar ve özellikle burslar konusunda size yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.
Ilk sene ders seçimi yapılır mı?
Üniversiteye ilk kez kaydolan öğrenciler ve tüm üniversiteliler her sene başında ders kayıt işlemi yapmak zorundadır. Böylece önlerindeki dönem için ders programları oluşturulur. Ders kaydı yapmadan, ders kayıtları onaylanmadan öğrenci için dönem başlamaz.
Ders seçimi yapmadım ne olur?
Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Üniversiteye ilk giderken neler alınmalı?
Özetlemek gerekirse nelere ihtiyacınız var bakalım:
- Mevsime göre ayarlanmış kıyafetleriniz: pantolon, kazak, tişört, çoraplar, iç çamaşırı vs.
- İhtiyaca göre nevresim, yastık kılıfı, çarşaf.
- Büyük vücut havlusu, el ve saç havlusu.
- Şampuan /Saç kremi/Duş jeli.
- Saç/Cilt bakım ürünleri.
- Tuvalet kağıdı/ Havlu kağıt.
Sınıfta kaçıncı olduğumuzu öğrenmek için ne yapmamız gerekir?
Bazı üniversitelerde okul numarasının son 2 hanesi kaçıncı sırada yerleştiğini gösterirken, bazı okullarda ise bu rakamlar bölümdeki alfabetik sıraya göre veya kayıt sıralamasına göre yapılabiliyor. Bunu öğrenmenin yolu ise ilgili üniversitenin öğrenci işleri bürosundan bilgi almak.
Üni devamsızlık nasıl hesaplanır?
Devam zorunluluğunuz ise %80’dir. Örneğin haftada 3 saat olan bir derste yaklaşık 9 saat devamsızlık yapabilirsiniz. Yani bu dersten 14 hafta içerisinde devamsızlık hakkımız 3 hafta oluyor. Devam zorunluluğu bütün dersler için %80’dir.
Üniversite ders saatleri nereden öğrenilir?
Üniversite Ders Programı Nereden ve Nasıl Alınır? Üniversitelerde OBS denilen okul bilgi sistemi, öğrenci bilgi sistemi bulunur. Her okul farklı bir sistemle çalışsa da genel işleyiş benzerdir. Bu sistemler üzerinden ders seçimi yapılır, ders programı görüntülenir.
Üniversitelerde dersler nasıl işleniyor?
Üniversitelerde dersler ‘sanal sınıflarda’ işlenecek. Yükseköğretim kurumlarında da okullarda olduğu gibi dersler uzaktan işlenecek. . Sanal dersler 23 Mart’tan itibaren başlayacak. Üniversitelerde eğitime ara verilen 3 haftalık sürede “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi” devreye sokulacak.
Ilk dönem ders kaydı yapılmazsa ne olur?
Süresi içinde ders kayıt işlemi yapılmazsa ne olur? Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemez, sınavlara giremez, öğrencilik haklarından yararlanamaz. Bu süre öğrenim süresinden sayılır.