Türkiyede kaç tane yeraltı şehri var?

Coğrafi özellikleri sebebiyle Kapadokya bölgesi yer altı şehri kurmak için Türkiye’nin en ideal alanı. Bu yüzden de burada keşfedilen 36 ancak bazı tahminlere göre 100’den fazla yer altı şehri bulunuyor. İlk bahsedeceğimiz yer ise Derinkuyu Yer Altı Şehri.

Dünyanın en büyük yeraltı şehri neresi?

Derinkuyu Yeraltı Şehri Kapadokya Nevşehir Türkiye Kapadokya’nın insanı büyüleyen bu yer altı şehri aynı zamanda en derin ve en geniş yer altı şehri Derinkuyu. Üstelik Derinkuyu sadece Kapadokya’nın değil, dünyanın en büyük ve en derin yer altı şehri olma özelliğini de taşıyor.

Yeraltı şehri hangi ilimizdedir?

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Göreme’den yaklaşık 35 km., Nevşehir’den ise 30 km. mesafede Derinkuyu ilçesi sınırları içerisinde bir konumda yer alıyor. Buraya özel aracınızla, araç kiralayarak veya minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. En pratik yol ise Kapadokya’dan günübirlik gezi turları ile gitmek.

Türkiye’de yeraltı şehri nerede?

Yeraltı şehirleri Türkiye’de genellikle Kapadokya Bölgesinde bulunmakta olup, oluşumları ve işlevleri açısından benzerlik gösterse de her bir yeraltı şehri muammadır ve kolay kolay sırlarını kimseye vermez. Erciyes, Hasandağı ve Melendiz Dağlarından patlayan kızgın lavlar zamanla soğuyup katılaşmaya başlar.

Yeraltı şehri hangi şehirde?

Nevşehir’e 30 kilometre uzaklıktaki Derinkuyu yeraltı şehrinin tarihi MÖ 8’inci yüzyıla uzanıyor. 18 kattan oluşan Derinkuyu, havalandırma şaftları, kuyular, mutfaklar, okullar, yağ depoları, hamamlar, şaraphane ve 20 bin kişilik bir yaşam alanı ile adeta bağımsız bir şehir olarak karşımıza çıkıyor.

Nevşehir yeraltı şehri kaç katlı?

Nevşehir’e 20 km. mesafede bulunan Kaymaklı kasabasındadır. 8 katlı olup ilk katı erken dönem tarihlenmektedir.

Nevşehirde kaç tane yeraltı şehri var?

İşte biraz bu mistik havası, Nevşehir bölgesini daha çok çekici kılıyor ve bizlere doyurucu bir maceranın kapılarını aralıyor. Şimdilik 36 yeraltı şehri ile ilgili çeşitli bilgimiz var ama toprağın altı bizim bildiğimizden çok daha fazlasına sahip.

Yeraltı şehrini kim yaptı?

Kapadokya’da eşsiz bir yeraltı şehri olan Derinkuyu, sayısız medeniyete ev sahipliği yaptı. Hititler tarafından inşa edildiği düşünülen bu yeraltı şehri, birçok amaçla kullanıldı.

Yeraltı şehirlerinde kimler yaşadı?

Yeraltı şehirleri tarih öncesi dönemlerden itibaren inşa edilmeye başlanırken, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı Dönemlerinde faal olarak kullanıldı. Özellikle Bizans Döneminde Anadolu’da yaşayan Rumlar geçmişten gelen alışkanlıkla ve güvenlik sebebiyle yer altı şehirlerini kullanmışlardır.

Yeraltı şehri Nevşehir Ne Kadar?

Bölgenin en büyük yeraltı şehri Derinkuyu, 1963 yılında keşfediliyor ve 1967 yılında da ziyaretçilere açılıyor. Şu an sadece 8 katını gezebiliyorsunuz yani 50 metreye kadar iniyorsunuz ama tamamının 85 metreye kadar gittiği söyleniyor. Yani toplamda 12 veya 13 kata sahip! İsmi ise içindeki su kuyularından geliyor.

Derinkuyu Yeraltı Şehri ne kadar sürede gezilir?

Derinkuyu Yeraltı Şehri’ni tam anlamıyla gezmek yaklaşık yarım saat sürüyor.