İçindekiler
TIR şoförleri ne kadar kazanıyor?
Kendi aracı ile çalışan bir tır şoförü Türkiye’de aylık 15 bin liraya kadar gelir elde edilebilir. Fakat elde edilen bu kazancın yaklaşık 4-5 bin TL’lik kısmı aracın masraflarına gidebilmektedir. Yurt dışında da bu durum ise ortalama aylık 25-30 bin TL gelir sağlayabilir.
Tır şöförü olmak zor mu?
Tır Şoförlerinin Zor Hayatları Bir tır kullanmak başlı başına beceri ister. Çok güçlü bir zihin kontrolü, konsantrasyon yetenği ve dayanıklılık gerektirir. Bununla beraber uzun saatler boyunca yollarda olmak, direksiyon başında uzayıp giden yolu takip etmek ve elbette yalnızlık tır şoförlüğünün en zor taraflarıdır.
Şoförlerin çalışma şartları nelerdir?
24 Saat İçerisinde 11 Saat Kesintisiz Dinlenme 11 saatlik kesintisiz günlük dinlenme süresi haftada 3 defadan fazla olmamak üzere en az 9 saate indirilebilir. Aracın en az iki şoförle kullanılması durumunda her 30 saatlik sürede her bir şoför en az 8 saat kesintisiz olarak dinlenecektir.
Amerikada TIR şöförü ne kadar kazaniyor?
ABD Çalışma ve İstatistik Bürosu’na göre, Amerika’da bir kamyon şoförünün ortalama maaşı yılda 47.130 dolar. Ancak, nakliye operatörlerinin bonusları 10 bin doları bulabiliyor.
TIR neden makaslar?
Lastik havasını düşürseniz; lastiğin omuz kısımlarına yük biner, yere basması gereken sırt kısmı temas problemi yaşar. Lastik havasını düşürdükçe kar tahliyesini sağlayan olukların, kanalların, desenlerin arasında boşluk kapanmaya başlar. Bu nedenle tutunma, patinaj ve kayma problemleri başlar.
66 yaş ticari araç kullanabilir mi?
Ticari araç kullanmak isteyen 65-68 yaş aralığındaki şoförler her yıl psikoteknik raporu ve sağlık raporu alarak ticari araç kullanabilecek.
Otobüs şoförleri kaç yaşına kadar çalışabilir?
Aksu, ticari taksi satın alma ve şoför olma yaşının 65’ten 68’e yükseldiğini açıkladı. Ulaştırma Bakanlığı’nın yayımladığı genelge ile birlikte bundan sonra 65 olan ticari taksi satın alma ve şoför olma yaş haddi 68’e çıkmış oldu.
Şoför hangi meslek grubuna girer?
Şoför, kara yolunda ticari olarak tescil edilmiş motorlu araçları kullanarak taşıma hizmeti sunan, gerekli belge ve eğitime sahip kişiler için kullanılan meslek ismi. Şoför kelimesi, dilimize Fransızcadan geçmiş ve “ısıtan kişi” anlamına geliyor.