Ticaret hukuku alanları nelerdir?

Ticaret hukuku başlı başına bir hukuk dalıdır, bağımsızdır. Ticaret hukukunun en çok ilişkili olduğu hukuk dalları ise borçlar ve medeni hukuktur. Ticaret hukuku 6 alt başlıkta incelenir. Bunlar: Ticari İşletme Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, Taşıma Hukuku, Deniz Ticareti Hukuku ve Sigorta Hukukudur.

Ticaret hukuku neyin dalıdır?

Ticaret Hukuku, hukukun ticaretle ilgili tüm mevzuatı kaplayan alt dalıdır. Tüccarlar, bireyler ve işletmeler arasındaki ticari ilişkileri, alışverişi ve ticari tarafların haklarını düzenler.

Ticari işletme hukuku nedir kısaca?

Ticaret hukuku en geniş alanıyla ticari kuruluşlar, bu kuruluşların birbirleriyle ve kişilerle olan ilişkilerini yani kişiler arasındaki ticari ilişkileri düzenleyen bir özel hukuk dalıdır. Ticari kuruluşlar kar elde etmek amacıyla kurulan kuruluşlardır.

Ticaret hukuku avukatı nedir?

Ticaret hukuku avukatı, ticaretin hukuk ile ilişkinin düzenlenmesini ve denetlenmesini gerekirse yargılanmasını sağlar. Ticaret davalarına bakacak bir avukat alanında uzman olursa müvekkil için dava olumlu sonuçlanır.

Ticaret hukukunun temel kaynağı nelerdir?

Özel hukukun bir dalı olan ticaret hukuku, borçlar hukuku ile yakından bağlantılı olsa da temel noktalarda birbirinden ayrılmaktadır. Ticaret hukukunun temel dayanağı, 1957 tarihinde Medeni Kanun’un ayrılmaz bir parçası olan Türk Ticaret Kanunu’dur.

Şirket avukatı nedir?

Şirket avukatı, bir şirkette hukuki danışmanlık hizmeti veren avukatlara denilir. Hukuk müşaviri olarak da adlandırılan bu avukatlar, limitet, anonim ya da komandit olması fark etmeksizin bu hizmetleri her şirkete sunarlar.

Ticaret ve Şirketler Hukuku nedir?

Şirketler hukuku, Ticaret hukuku bünyesinde yer alan ve ticaret şirketlerinin kurulması, birleşmesi, bölünmesi, devredilmesi, tip değiştirmesi, tasfiyesi gibi konulara dair normları ihtiva eden ve ticaret şirketlerine ilişkin hukuki ilişkileri inceleyen bir hukuk dalıdır.