Tendinit icin ne yapmali?

Tendinit Hastalığının Tedavisi Sıcak ya da soğuk kompres uygulamak da iltihabı azaltmada faydalıdır. İbuprofen ve aspirin gibi ilaçlar ağrının ve iltihabın azaltılmasında rol oynar. Doktorun uygun gördüğü durumlarda ağrıyı kontrol altına almak için tendon zarına steroid enjekte edilebilir.

Tendinit hangi doktor bakar?

Eğer böyle bir rahatsızlıkta süpheleniyorsanız bir an önce doktora başvurmalısınız. Tendinit hastalığına Ortopedi ve Travmatoloji bakar.

Tendon ağrısına ne iyi gelir?

Tendon yaralanmaları tedavisi için:

  • Ağrılı bölge dinlendirilir ve ağrıyı daha da kötüleştiren aktivitelerden kaçınılır.
  • İlk 48-72 saat boyunca her seferinde 10-15 dakika olmak üzere saatte 1 veya 2 kez buz veya soğuk paketler uygulanır.
  • Günlük yaşantıyı veya gece uykusunu bozan ağrı varsa basit ağrı kesiciler alınır.

Omuz iltihabı nasıl geçer?

Bu gibi anlarda buz ile masaj yapmak iyi gelecektir. Buz kutusunu bir havluya sarıp omuz bölgesinde dairesel hareketler çizerek ağrı hissedilen bölgeye uygulayın. Buzun serinletici etkisi ile iltihaplar temizlenmeye başlayabilir. Uzun süredir devam eden omuz ağrıları için buz masajı etkili sonuç verecektir.

Tendinit için hangi doktora gidilir?

Tendon Kopmasına Hangi Bölüm Bakar? Tendinit hastalığı Ortopedi ve Travmatoloji bölümünün kapsamına girmektedir.

Tendonit neden olur?

Bir insan, örneğin spor sırasında bir tendonu aşırı kullandığında veya yaraladığında meydana gelir. Normalde iltihaplı akut yaralanmaya bağlanır. Genellikle dirsek, el bileği, parmak, uyluk ve vücudun diğer kısımlarını etkiler. Farklı tendinit tipleri vücudun farklı bölgelerini etkiler.

Tendinit Nedir tıp?

Tendinit, kasların kemiklere yapışmasını sağlayan ve tendon olarak isimlendirilen lifli dokuların iltihaplanması ve tahrişe uğramasıdır. Vücutta bulunan herhangi bir tendonda meydana gelebilir ancak sıklıkla omuz, diz, el bileği, dirsek ve ayak bileğinde görülür.