İçindekiler
Tampona vernik atılır mı?
Astar atmaya gerek olmaz. Yüzey temizleme tineri ve mumlu bez kullanılarak tampon yağ ve tozdan güzelce temizlendikten sonra, boya atma işlemine geçilir. Bazkat renkler için vernik atılır.
Tampon hangi boya ile boyanır?
Hasar görmüş, boyası çıkmış ya da çizilmiş arabanızın tamponunu ustaya götürmeden kendiniz de sprey tampon boyası ile boyayabilirsiniz. Aracınızın tamponunu sprey tampon boyası ile boyamadan önce, eski tampon boyasının parlaklık derecesine dikkat etmeniz gerekiyor.
Tampon boyama ne zaman kurur?
Su bazlı olduğundan çabuk kurur. 1-2 saat dokunma kuruması için yeterlidir. Fakat katlar arası en az 5-6 saat beklemek yerinde olur.
Plastik üzerine hangi boya tutar?
– Plastik yüzeylerde kullanılabilecek boya türleri akrilik ve plastik boyalar ile cam seramik boyalarıdır. Yağlı boya da kullanılabilmesine rağmen zaman içinde pullanarak dökülmeler yaşanması ihtimaline karşı zorunlu olmadıkça tercih edilmemelidir.
Plastik astar kaç kat atılır?
Astardan Sonra Boyama İşlemi Sorusunun yanıtına geçiyoruz. İlk olarak plastik boya ile astar çekmeniz gerekir. Astar çektikten sonra boyanın biraz kurumasını beklemeniz gerekir. Boyama işleminin kaliteli olması için iki kat astar çekmeniz gerekir.
Tampon boyama mini onarıma girer mi?
Otomobil seyir halindeyken veya dururken, dış darbeler sonucu veya başka nedenlerle, genellikle araçların kapı, çamurluk ve tampon bölgelerindeki boyada hasarlar meydana gelebilir. Otomobilin bu bölgelerindeki boyada meydana gelen sıyrık, çizik, gibi küçük boya hasarları tamir edilebilmektedir.
Araçtaki ufak çizikler nasıl giderilir?
Araçta Oluşan Çiziğin Derinliğini Belirleyin
- Çiziği Temizlemeye Başlamadan Önce Aracınızı Yıkayın.
- Çizik Çok Derin Değil İse Aracınızın Rengine Uygun Çizik Kalemi Kullanın.
- Derinliğin boyutuna göre zımpara veya doğrudan cila kullanmanız gerekebilir.
- Pasta ve Cila Uygulayarak Çiziği Ortadan Kaldırabilirsiniz.