İçindekiler
Subaylar kaç yaşında emekli olur?
23 Mayıs 2002 tarihi öncesinde (01.08.1992 – 31.07.1993 tarihleri arasında) yaptığı 9 aylık yedek subaylık dönemi karşılığı hak kazandığı 2 ay 8 gün FHSZ, 23 Mayıs 2002 tarihi itibarıyla tespit edilen sigortalılık süresine ilave edilir ve 23 Mayıs 2002 itibarıyla sigortalılık süresi 11 yıl 19 gün (11 yıldan fazla, 12,5 …
Emekliliğe esas hizmet süresi ne demek?
Hizmet süresi ise sigortalının/iştirakçinin emekliliği için gereken uzun vadeli sigorta kollarına tabi olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarih ile aylık bağlanması için yazılı istekte bulunduğu tarih arasında geçen sürede fiilen prim/ kesenek ödenmiş olan prim günleri/hizmet süreleri toplamı olup, prim/kesenek …
4 C 5510 sayılı kanun nedir?
4C nedir sorusunun cevabı daha önce emekli sandığına bağlı olan çalışanlar ise son çıkan yasa gereği 4C sigorta kapsamı içerisinde alınmaktadır. 5510 sayılı yasaya göre, hizmet akdi ile çalıştırılanlar, köy ve mahalle muhtarları, serbest meslek çalışanları, gelir vergisinden muaf olan esnaf ve sanatkârlar, anonim …
Emekli Sandığı emeklilik işlemleri nereden yapılır?
Sosyal Güvenlik Kurumu’nun danışma hattını arayarak işlem yapmak için şu adımlar yapılmalıdır: Herhangi bir operatöre bağlı olan telefondan Alo 170 Emekli Sandığı Danışma Hattını arayın. Sizinle görüşen müşteri temsilcisine yapmak istediğiniz işlemi kısaca özetleyin.
Askeriyede kaç yaşında emekli olunur?
TSK personeline ilişkin kanun teklifinin ilk 8 maddesi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Teklife göre, Uzman erbaşların emeklilik yaş haddi 52’den 55’e yükseltildi. Seferin gereği olarak lüzum görülmesi ve sağlık durumlarının elverişli olması halinde uzman erbaşlar 60 yaşına kadar orduya alınabilecek.
Subay kaç yıl görev yapar?
* Üst rütbede subay birikiminin kademeli olarak azaltılması maksadıyla 30 Ağustos 2016 tarihinden geçerli olarak subaylar için öngörülen toplam hizmet süresi 28 yıla indirilmiştir.
Memur hizmet süresi nasıl hesaplanır?
Her tam hizmet ayının hesaplanması her ay 15 inde alınan görev maaşını takip eden bir sonraki ayın 14 üne kadar olan süredir. Memur ister 15 inde görev maaşını aldıktan sonra emekli olsun ister bir sonraki ayın 14 üne kadar olan süre içerisinde olsun durum değişmez.
Hizmet birleştirmesi nasıl hesaplanır?
Hizmet birleştirilmesinde, her yıl 360 gün, her ay 30 gün olarak hesaplanır. Birleştirilen hizmet sürelerinin toplamına itibari hizmet süreleri, prim ödenmemiş süreler ve aynı tarihlere rastlayan süreler eklenmez.
4C Emekli Sandığı mı?
4c: Eski tanımda Emekli Sandığına bağlı çalışanlar şuan 4c’de yer alırlar. Bu kapsamda 4a,4b,4c sistemlerinin tümü Türkiye’de çalışan vatandaşların sosyal güvencelerden faydalanarak emeklilik şartlarını tamamlamaları halinde, emekli maaşı alabilmelerini sağlayan yapılardır.
5510 tabi memur ne demek?
2008 yılı Ekim ayından sonra memur olanlar tüm hükümleri ile 5510 a tabi olurlar. Hizmet bütünleşmesinde son 7 yıl hizmet süresine bakılmaz, çalışma süreleri içerisinde hangi statüde daha fazla çalışmışlarsa o statü, kişinin emekli aylığı bağlanacağı statü olur.