İçindekiler
Sağlık kayıtları kaç yıl saklanır?
Özel Hastaneler Yönetmeliği’nin 48.maddesinde “.. ilgili diğer mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, özel hastanede tutulan hasta dosyaları, en az yirmi yıl süre ile saklanır..” hükmü bulunmaktadır.
Tıbbi müşahade ve muayene kağıdı nedir?
Tıbbi Müşaade ve muayene kâğıdı (Form 62): Form 62 hekim tarafından doldurulmaktadır ve hastaya ait kimlik bilgileri, hastanın hastaneye başvuru sayısı, yakınmaları, soy geçmişi, özgeçimişi ve solunum, sindirim, dolaşım, ürogenital, sinir sistemleri ile ilgili sorgulamalar ve hastanın öyküsü gibi ayrıntılı bilgileri …
Kaliteli bir kayıt sisteminde hangi kurallar önemlidir?
Kaliteli bir dokümantasyon veya kayıt sisteminde önemli kurallar söz konusudur. Bu kurallar;
- Doğruluk,
- Kısa ve öz olma,
- Dikkatlilik ( Kusursuz olma ),
- Güncellik,
- Organizasyon,
- Gizlilik ve güvenilirlilik.
Tıbbi kayıtlar nelerdir?
Tıbbi kayıtlar, belirlenen standartlara uygunluğunu denetlemenin ve aksayan yönleri iyileştirmek için veri toplamanın, ayrıca iyi bir kalite yönetim sisteminin gereği olarak tutulan kayıtlardır.
Tıbbi döküman kaç yıl saklanır?
defteri,Taburcu defteri 20 yıl kurumda saklanır.Devlet Arşivlerine gönderilmez. ve hasta dosyalarının en az 20 yıl süreyle yataklı tedavi kurumunun arşivinde muhafazası zorunludur.
Ozel hastane kayitlari silinir mi?
Özel hastanede tutulan hasta dosyaları, en az yirmi yıl süre ile saklanmalıdır. Faaliyeti sona eren özel hastanelerin arşivi çöpe atılmaz. Bu arşiv öncelikle mesul müdür tarafından bir tutanağa bağlanır. Daha sonra muhafaza edilmek üzere İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edilir.
Hasta tabelasında ne yazar?
Hastanın kimlik bilgileri,tanısı,yapılan cerrahi müdahale,hastalık kodu,alerji durumuna ilişkin bilgiler,hastaya verilen ilaçlar,ilaç dozları,hastaya uygulanan diyet türü(her gün için) kayıt altına alınmaktadır. Hastanın yatışı sürecinde uygulanacak ilaçlar, ilgili hekim tarafından hasta tabelasına yazılır.
Yataklı tedavi kurumlarına müracaat eden hastaların muayene teşhis ve tedavi evrakının muhafaza edildiği belgelere ne ad verilir?
Hasta Dosyası: Yataklı tedavi kurumlarına müracaat eden hastaların, muayene, teşhis ve tedavi evrakının muhafaza edildiği; A4 kağıdı boyutlarında, kenarlarında Ek-1 ve Ek-2’de (Yönergede) düzenlenen forma uygun renkli şeritler bulunan kartondan imal edilmiş ve iki kapaktan oluşan telli saklama aracını ifade eder.
Problem odaklı hasta kayıtları nelerdir?
Probleme yönelik hasta kayıtları; veri tabanı, problem listesi, tedavi planları ve gözlem notları olmak üzere dört temel unsuru içerir. bulguları oluşturur. problemlerini içerir. Bu problem listeleri başlıklı ve numaralıdır; hasta dosyasında içindekiler kısmı gibi kullanılır.
Hastanelerde kullanılacak en uygun numaralandırma sistemi nedir?
Bu sistem sayı olarak yetersiz ve bu konuda eğitim almamış arşiv çalışanlarının iş yükünü artırmaktadır. Bunlar arasında en uygun olanı ünite numaralama sistemidir.
Tıbbi kayıtlar kaça ayrılır?
Kullanılan malzemeye göre ise tıbbi formlar kağıda dayalı tıbbi kayıt ve elektronik tıbbi kayıt olmak üzere ikiye ayrılır.
Hasta odaklı kayıt metodu nedir?
sistematik bir yaklaşım sunan bir araçtır. Sistemin odak noktası probleme yönelik tıbbi kayıttır. Bu kayıt sistemi hasta bakı- mının devamlılığını sağlar ve bakımı yapan kişiye hastanın sonuçlarını kayıt altına alma fırsatı verir.