İçindekiler
Restorasyon için hangi bölüm okunmalı?
Mimari Restorasyon bölümü üniversitelerde Meslek Yüksekokulu bölümleri kapsamında eğitimi verilmekte olan bir 2 yıllık önlisans bölümüdür. Mimari Restorasyon bölümü programında, teorik eğitimlerin yanı sıra uygulama dersleri de yer almaktadır.
Mimari Restorasyon okuyan ne yapar?
Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri programdan mezun olunca her tür yapının bakım ve onarım işlerini yaparlar. Restorasyon ve Konservasyon programının amacı, tabiat ve kültür varlıklarının korunması ve onarımı alanında çalışacak teknik elemanları yetiştirmektir.
Mimari Restorasyon hangi bölümlere geçiş yapabilir?
Mimari restorasyon mezunu olarak adayların DGS ile geçiş yapabildiği, mimari restorasyon DGS bölümleri şunlardır:
- El Sanatları
- Eski Çini Onarımları
- Geleneksel Türk El Sanatları
- Geleneksel Türk Sanatları
- İç Mimarlık.
- İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı
- Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım.
- Mimarlık.
Restorasyon uzmanı nasıl olunur?
Restoratör olmak isteyen kişiler üniversitelerin kültür varlıklarını koruma ve onarım bölümlerinden 4 yıllık eğitim aldıktan sonra restoratör olarak görev alabilirler. Aynı zamanda mimari restorasyon bölümlerinde 2 yıllık eğitim aldıktan sonra da restoratör olarak görev yapmak mümkündür.
Restorasyon ve Konservasyon Bölümü Nedir?
Restorasyon ve Konservasyon Bölümü Nedir? Mimarî sanat eserlerinin onarılması, tarihsel ve kültürel varlıklarımızın korunması konusunda farklı sanat ve bilim dallarında akademik eğitimler veren bir lisans programıdır.
Restorasyon dersi nedir?
Dersin Amacı: Dönem sonu ödevi ile bir tarihi yapı incelenerek rölövesi alınmakta, koruma yöntemleri geliştirilmekte ve restorasyon kapsamında yapılabilecek çalışmalar bir raporla belirlenmektedir. …
Iç mekan tasarımı bölümü mezunları ne iş yapar?
İç mekan tasarımı teknikerleri; müşterinin istek ve ihtiyaçlarını saptar, mekanda yapılması gereken değişiklikleri belirler, yapılacak işlerin planını hazırlar veya hazır planı yorumlar ve uygular. İç mekan tasarımı teknikerleri teknik çizim yapar ve özgün iç mekan tasarımları yaparlar.
Mimari Dekoratif Sanatlar ne?
Program Profili: Mimari Dekoratif Sanatlar Programı, binaların, konak, köşk ve cami gibi sanat eserlerinin mimari plana ve aslına uygun olarak yapılacak onarım çalışmalarında, yüzey süsleme, duvar süsleme, dekoratif tasarım uygulamaları, seramik, çini, cam süsleme vb. işleri gerçekleştiren, ressam, heykeltıraş, seramik …
Kültürel mirası koruma uzmanı nasıl olunur?