İçindekiler
MADDE 22 – (1) Rehber öğretmen/psikolojik danışman merkezî sınavlarda görev alabilir ve istemesi hâlinde belleticilik görevi yapabilir.
Rehber öğretmenin görevleri nelerdir?
Her öğrenci için bireysel başarı değerlendirmesi yapmak, Öğrencilerin sınav stresini yönetmelerine destek olmak, Mesleki branş belirlemesi için öğrencilere rehberlik yapmak, Okulla ilgili ya da bireysel problem yaşayan öğrencilere yardımcı olmak, gerektiği takdirde başka bir uzmana yönlendirmek.
Rehberlik hizmetlerinin amaç ve ilkeleri nelerdir?
Bu ilkeler şunlardır:
- İnsan Saygıya Değer Bir Varlıktır.
- Her Birey Seçme ve Karar Verme Özgürlüğüne Sahiptir.
- Her Birey yardıma İhtiyaç Duyar ve Yardım Almalıdır.
- Rehberlik Hizmetlerinde Yürütülmesinde Gönüllülük Esastır.
- Rehberlik Hizmetlerinin Yürütülmesinde Gizlilik Esastır.
Sorumluluk sınavlarında kimler görev alabilir?
Kısacası sınav komisyonunda görevlendirilecek öğretmeni ilgili alanın/branşın zümre öğretmenler kurulu belirlemektedir. Ancak, yeterli sayıda ders/branş öğretmeninin bulunmaması durumunda, branşları dikkate alınarak diğer öğretmenlerden de görevlendirme yapılabilmektedir.
(2) (Değişik:RG-1/7/2015-29403) a) (Değişik:RG-1/9/2018-30522) Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci dönemin ilk haftası, ikinci dönemin ilk haftası ile son iki haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere …
Rehberlik anlayışının temelini oluşturan ilkeler nelerdir?
Rehberliğin temel ilkeleri nedir?
Rehberliğin İlkeleri Gizlilik Esastır. Özerklik Esastır. Yaşam boyu bireye sunulur. Bireysel farklılıklara saygı gösterir.
Sorumluluk sınavda görevli öğretmen ne kadar ücret alır?
nci maddesi kapsamında, sınavın ders saatleri içinde veya dışında yapıldığına bakılmaksızın fiilen yerine getirilen her bir sınav görevi için 5 saat ek ders ücreti ödenmesi gerektiği belirtilmiştir.