İçindekiler
Podcast nereden izlenir?
Podcast’leri, Spotify, Apple Podcasts, SoundCloud, hatta Google gibi platformlardan ulaşabiliyor, beğendiğiniz podcastleri takip edebiliyor ve favori podcast’lerinizden tıpkı bir müzik çalma listesi yapar gibi kendinize özel bir akış oluşturabiliyorsunuz.
Spotify podcast paralı mı?
Aslında birçok platform üzerinden Podcastler ücretsiz olarak sunuluyor. Örneğin; Spotify’da Podcast Dinlemek, buradaki tek etken nokta. Spotify dinlemek için ücretli üyelik alabileceğiniz.
Podcast nasıl açılır?
“Podcast Nasıl Yapılır?” Diyenlerin İzlemesi Gereken 6 Adım
- Podcast Formatınızı Belirleyerek İşe Başlayın.
- Podcast Kaydı İçin Gerekli Ekipmanları ve Yazılımları Edinin.
- 3. Podcast’inizi Platformlara Yükleyin.
- Podcast Bölümlerinizi Düzenli Yayımlamaya Özen Gösterin.
Podcast nasıl dinlerim?
iTunes ya da Spotify’a podcast yazdığınızda bir dolu içerik çıkacaktır (Ben genellikle Türkçe podcast yazıyorum) ilgili olduklarınıza ‘tıklayıp’ dinleyebilirsiniz.
Anchor paralı mı?
Başlangıç seviyesi bir podcaster için önereceğim yol, tamamen ücretsiz olan Anchor. Sınırsız sayıda podcast bölümünüzü ücretsiz olarak yayınlayabiliyorsunuz.
Podcast aboneliği ücretli mi?
Abone olmamayı seçseniz de, istediğiniz zaman bir podcast yayın serisinin herhangi bir bölümünü dinleyebilir ya da indirebilirsiniz. Herhangi bir podcast yayınına abone olmak için, internet bağlantınız olması ve bilgisayarınızda genellikle ücretsiz edinilebilen bir podcast yazılımı bulunması gerekir.
RSS Feed nasıl alınır?
Öncelikle bir RSS okuyucu indirip, RSS özet akışına başlamanız gerekir. Buradan sevdiğiniz bir web sitesinin RSS linkini aratabilirsiniz. Buradan bulamazsanız arama motoruna internet sitesinin linki ile yanına RSS yazmanız gerekir. Buradan siteniz için RSS feed bulunan URL’yi kopyalamanız gerekmektedir.
Podcast yayını nasıl yapılır?
Podcast’in en temel tanımını da aslında “Sesli bloglama” şeklinde yapabiliriz. Zira her bir podcast bölümü aslında farklı bir konuyu ele alan bir sesli içeriklerdir. Podcast, kelime anlamı olarak ise “canlı yayın” (broadcast) ve pod kelimelerinin birleşiminden oluşuyor.