İçindekiler
Ortodontik tedavi kaç yaşında başlar?
Diş teli takılan çocukların çoğu 10 ile 14 yaşları arasında tedaviye başlar. Bu yaşta süt dişleri tamamen düşmüştür ve çene uzun süreli ortodontik tedaviyi destekleyecek kadar stabildir.
30 yaşından sonra diş teli takılır mı?
‘Diş teli için yaş sınırı var mıdır? ‘ sorusunun kısa cevabı hayır yoktur. Günümüzde, devamlı gelişen teknoloji ile erişkin hastalara geçmişe göre oldukça konforlu ortodontik tedavi imkânı sağlamak mümkün olmaktadır. Bu, her türlü diş teli – ortodonti tedavisi her yaşta yapılır anlamına gelmemelidir.
Ortodontide kaç tür yaş değerlendirilir?
Erken tedavi, daha ciddi problemlerin gelişimini engelleyebilir ve daha geç yaştaki bir tedavinin daha kısa veya daha az koıuplike olmasını sağlayabilir. Bu nedenlerden dolayı, Türk Ortodonti Derneği bütün çocuklann 7 yaşını tamamlamadan ortodontik bir değerlendirme almasını tavsiye eder.
16 yaşında diş teli takılır mi?
Ortodontik tedavi ile dişlerin düzeltilmesi her yaşta mümkündür. Tedavi öncesi klinik muayene ile detaylı bir kişisel planlama yapılarak erişkinlerde de diş telleri uygulanabilir.
Tel tedavisi en erken kaç yaşında başlar?
Diş teli tedavisine başlamak için “puberte” denilen 9 – 14 yaş arası ergenlik dönemi avantajlıdır. Çok hızlı bir büyüme dönemi olan bu süreçte, çocukta ortodontik bir bozukluk varsa aynı hızla giderilir. 9 yaşında tedavi edilmeye başlanan hasta, gelişim döneminde olduğu için 13-14 yaşına kadar takip edilir.
Özelde diş teli ne kadar?
Diş teli fiyatları, tedavi türüne göre 2.500 ile 9.000 TL aralığında değişmektedir. Tek çeneye diş teli tedavisinde bu fiyatlar 2.500 ile 3.500 TL gibi taban fiyatlar ile tedavi edilmektedir, diş yapısı bozukluk oranı bu fiyatları belirleyen temel unsurlardan bir diğeridir.
Pubertal atılım nedir?
İskeletsel maturasyon dönemlerinin radyografik analiz ile belirlenmesi pubertal atılım döneminin, büyüme hızının ve geride kalan büyüme miktarının tahmin edilmesinde sıklıkla kullanılmaktadır. İskelet sisteminin gelişimi ve olgunluğunun belirlenmesi değişik kemikleşme merkezlerinin gelişimi esasına dayanmaktadır.