İçindekiler
Öğrenme hedefleri nelerdir?
Öğretim tamamlandığında (öğrenme sürecinin sonunda) öğrenenler neyi/neleri yapabilecek hale gelecekler? (Dick, Carey, & Carey, 2001) Öğrenme hedefi = Davranış hedefleri, kazanımlar, performans hedefleri, öğrenme çıktıları (tasarım modeline göre farklı isimlendirmeler) Hedefler; İçeriğin seçiminde ve düzenlenmesinde …
Program hedefleri neye göre belirlenir?
Hedefler belirlenirken önce uzak, sonra genel en son özel hedefler belirlenir. Ancak gerçekleştirilirken önce özel, sonra genel, en sonunda da uzak hedefler gerçekleştirilmeye çalışılır. Uzak Hedef: Toplumun politik felsefesini yansıtan hedeflerdir ve anlaşılması güçtür, soyut ve geneldir.
Hedef cümlesi nasıl olmalı?
(HEDEF YAZMADA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR)
- Öğrenci davranışına dönük olmalıdır.
- Hedef cümlelerin sonuna hedefin bulunduğu basamağın özelliğine uygun sözcükler gelir.
- Hedefler öğrenme ürününü dile getirmelidir.
- Konu başlıkları hedef olamaz.
- Hedef yeterince kapsamlı, aynı zamanda sınırlı olmalıdır.
Yeni bir hedef oluşturma sınırına ulaşmışsınızdır?
GÖRÜNÜM sütununda Hedefler ‘i tıklayın. Yeni bir hedef oluşturmak için + YENİ HEDEF ‘i veya Galeriden içe aktar ‘ı ya da yapılandırmasını düzenlemek istediğiniz mevcut bir hedefi tıklayın. Not: + YENİ HEDEF ve Galeri’den içe aktar seçenekleri görünmüyorsa geçerli görünüm için en fazla 20 hedef oluşturma sınırına ulaşmışsınızdır. 1.
Öğrencilerin hedefleri nelerdir?
Bilişsel, duyuşsal, devinişsel alanın her basamağında hedef yazarken şu noktalara dikkat edilmelidir. 1. Öğrenci davranışına dönük olmalıdır. Öğretmenin yapacakları hedef olamaz. O nedenle hedefler öğrenci davranışına dönüştürülecek ve öğrenme özelliğini belirtecek şekilde yazılmalıdır.
Akıllı hedefler’i oluşturmak gerekir mi?
Akıllı Hedefler için ek bir oluşturma işlemi gerekmez. Hesabınız önkoşulları karşılıyorsa, tek yapmanız gereken hedef Türleri listesinden Akıllı Hedefler’i seçmek ve hedefinize bir ad vermektir.
Hedef cümlelerin başında hedefin bulunduğu sözcükler gelir.?
Hedef cümlelerin sonuna hedefin bulunduğu basamağın özelliğine uygun sözcükler gelir. Hedef cümlelerin sonunda basamağın özelliğine göre “bilgisi, becerisi, gücü, yeteneği, oluş, ilgililik, farkındalık, hoşgörürlük” gibi sözcüklerden biri ya da “bilme” fiiliyle biten bir birleşik cümle bulunmalıdır.
Öğretim hedefi ise, öğrencinin dersi başarılı olarak tamamladığında sahip olması beklenen özellikler olarak açıklanmıştır. Dersin amacına kıyasla öğretim hedefleri öğrencinin ders sonunda sahip olması beklenen özelliklere yönelik yazılmış özel ifadelerdir.
Okulun hedefleri belirlenirken nelere dikkat edilmeli?
Hedefleri davranışa dönüştürürken aşağıdaki noktalara dikkat edilmesi gerekir:
- Öğrenci davranışına dönük olmalı,
- Öğrenci düzeyine uygun olmalı,
- Öğretim içeriği ile ilişkili ve sınırlı olmalı,
- Tek bir öğrenme ürününe yönelik olmalı,
- Öğretimin genel hedeflerine dayalı olmalı,
- Gözlenebilir ve ölçülebilir olmalı.
Öğrenme hedefleri nasıl yazılır?
Eğitim öğretim hedefleri nelerdir?
Eğitimde hedef, bireyde gözlenmesi kararlaştırılan istendik özellikler olarak ele alınabilir. Bu özellikler bilgi, beceri, değer, ilgi, tutum, güdülenmişlik, kişilik vb. olabilir.
Öğrenim kazanımları nelerdir?
Öğrenme kazanımları bir dersle ilgili olarak yazılır. Bir öğrencinin bir dersi öğrenme sürecinin sonunda, öğrencinin bilmesi, yapması ve uygulaması gereken bilgi, beceri ya da tutumlardır (diğer bir ifadeyle dersin sonunda öğrencilerin sergilemesi gereken özellikleri, kazanımları ifade eder).
Hedef mi amaç mı?
Amaç, istenen sonuçtur. Hedef ise amaca varmak için uygun yöntem ve araçları belirlemek ve bunları nasıl kullanacağına karar vermektir.
Eğitimin amacı hedefi nedir?
Eğitimin temel ve en önemli olarak kabul edilen görevi ise kültürel değerleri yeni nesillere aktarıp, toplumsal devamlılığı, bütünlüğü sağlayarak bilimsel teknolojik gelişmelere bağlı kalıp kültürün gelişimini sağlayacak yeni bireyler yetiştirmektir.
Kazanımları ne demek?
Bir öğrencinin bir dersi öğrenme sürecinin sonunda, öğrencinin bilmesi, yapması ve uygulaması gereken bilgi, beceri ya da tutumlardır (diğer bir ifadeyle dersin sonunda öğrencilerin sergilemesi gereken özellikleri, kazanımları ifade eder).
Kazanımlar ne işe yarar?
Kazanımlar ise çocuğu merkeze alarak belirlenir ve çocuklar tarafından ulaşılması gereken sonuçları gösterir. Yani çocukların öğrenmeleri gereken bilgi, beceri ve yetkinlikleri tanımlar.