Mum çiçeği nasıl Köklendirilir?

Mum Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

  1. Mum çiçeği kesilen çeliğin köklendirilmesi ile çoğaltılır.
  2. Bunun için mum çiçeğinin üzerinde 2-3 yaprak bulunan çeltikler 10 cm uzunluğunda kesilir.
  3. Kesilen çeltik bir bardak suda köklendirilir.
  4. Mum çiçeğinden alınan çeltik suda köklendirilmeden doğrudan toprağa dikilebilir.

Mum çiçeği nerede yetişir?

– Mum çiçeği ışığı ve ısıyı en çok seven bitkilerin başında yer alır. Bu yüzden balkonda veya cam kenarlarında olması daha uygun olur. – Bitkinin çiçek açama döneminde sulama şekli toprağın tam kuruması beklenmeden yapılmalıdır.

Mum çiçeği yapraktan Köklenir mi?

Yaprak ya da çeltiğinden köklendirilen mum çiçeği fidesi uygun bir saksı ve ışıkla kolayca yetiştirebileceğiniz bitkilerdendir. Kökleri çok yayılmadığından büyük saksılar kullanmak gerekmez. Perlit, torf ve isterseniz yarım bardak solucan gübresi karışımı seveceği bir toprak için yeterlidir.

Mum çiçeği ne zaman Çoğaltilir?

Mum çiçeği dayanıklı bir gövdeye sahip olduğu için eski zamanlarda sıklıkla yetiştirilirdi. Ayrıca mum çiçeğinin sarmaşık dalları ve renkli çiçekleri dekorasyon olarak kullanılmaktaydı. Mum çiçeği bitkisini yetiştirmek için en uygun zaman ise ilkbahar ve yaz aylarıdır. Çiçek açma dönemi ise yaz aylarıdır.

Mum çiçeği neden solar?

Mum çiçeği susuzluğa çok dayanıklı olsa da fazla susuz bırakırsanız yaprakları kurumak derecesine yakın pörsüyerek bozulabilir. Böyle bir duruma geldiğinde sularsınız bir iki haftada yapraklar eski haline dönecektir.

Mum çiçeği neden çiçek açmaz?

Çiçek açması için gereken iki temel şart Henüz dallar ve yapraklar büyük çoğunluk hale gelmemişse ve kök fazla serin toprakta kalıyorsa çiçek açmaz. Bu durumda mum çiçeği saksısının küçük, toprağının ise çok fazla havadar olması işe yarar. Yani mumçiçeğinin kökleri serinde kalmazsa çiçek açacaktır.

Mum çiçeği neden açmıyor?

Yeterince büyüdüğü halde çiçek açmıyorsa: Güneş yetersizliği sorun olabilir. Yeterince güneş alıyor çok da büyüdü ama yıllardır çiçek açmıyor diyorsanız, şunu tavsiy ederim: Mum çiçeği en çok, gündüzün en sıcak olduğu saatlerde güneş alırsa çiçek açıyor (yani öğleden sonra güneşi).

Mum çiçeği neden büyümüyor?

Henüz dallar ve yapraklar büyük çoğunluk hale gelmemişse ve kök fazla serin toprakta kalıyorsa çiçek açmaz. Bu durumda mum çiçeği saksısının küçük, toprağının ise çok fazla havadar olması işe yarar. Yani mumçiçeğinin kökleri serinde kalmazsa çiçek açacaktır.

Mum çiçeği tohumu nasıl ekilir?

HIZLI VE KOLAY ÇİMLENİR. BAHAR AYLARINDA YA DA YAZ BAŞINDA ÜRETİM SAKSILARINA, NEMLİ ÇİMLENDİRME TORFU DOLDURUP TOHUMLARI YÜZEYE EKİN. TOHUMLARIN ÜSTÜNE ORTALAMA 1 CM KALINLIKTA ELENMİŞ TORF SERPEREK KAPAK TOPRAĞI YAPIN. ÜRETİM SAKSISI NEMİNİ KAYBETMEMESİ İÇİN ŞEFFAF BİR PLASTİKLE ÜSTÜ KAPLANMALIDIR.

Mum çiçeği tohumu ne zaman ekilir?

BAHAR AYLARINDA YA DA YAZ BAŞINDA ÜRETİM SAKSILARINA, NEMLİ ÇİMLENDİRME TORFU DOLDURUP TOHUMLARI YÜZEYE EKİN. TOHUMLARIN ÜSTÜNE ORTALAMA 1 CM KALINLIKTA ELENMİŞ TORF SERPEREK KAPAK TOPRAĞI YAPIN. ÜRETİM SAKSISI NEMİNİ KAYBETMEMESİ İÇİN ŞEFFAF BİR PLASTİKLE ÜSTÜ KAPLANMALIDIR.