İçindekiler
Muhasebe Temel olarak kaça ayrılır?
Kimi muhasebe kitaplarında; Genel (Finansal) Muhasebe, Şirketler Muhasebesi, Maliyet Muhasebesi ve Yönetim Muhasebesi şeklinde dörde[7], kimisinde ise Genel Muhasebe, Uzmanlık Muhasebeleri (Maliyet muhasebesi, Banka muhasebesi, Sigorta muhasebesi vs.), Yönetim Muhasebesi gibi daha çetrefilli bölümlere[8] [9], eski …
Muhasebe kaça ayrılır?
Muhasebe bilimi amacına ve hizmet ettiği gruba göre; genel muhasebe, maliyet muhasebesi ve yönetim muhasebesi olmak üzere üç ana başlığa ayrılabilir:
- Genel Muhasebe (Financial Accounting):
- Maliyet Muhasebesi (Cost Accounting):
- Yönetim Muhasebesi (Management Accounting):
Muhasebe Bilgi Sistemleri nelerdir?
Muhasebe Bilgi Sistemleri, öğrencileri muhasebe, denetim, danışmanlık, iş analizi ve yönetiminde uzmanlaşmış kariyerlere hazırlamak için genel bir iş geçmişini yönetim bilgi sistemleri ve muhasebeye odaklanarak birleştiren akademik bir çalışmadır.
Muhasebe bölümleri nelerdir?
Muhasebe Bölümü Dersleri Nelerdir?
- Muhasebe,
- Mikro Ekonomi,
- Temel Hukuk,
- Makro Ekonomi,
- İşletme Yönetimi,
- Ticari Matematik,
- Maliyet Muhasebesi,
- Şirketler Muhasebesi,
Uzmanlık muhasebe bölümleri nelerdir?
Muhasebe Uzmanı
- Muhasebe Öğretmeni.
- Kesin Hesap Mühendisi.
- Maliyet Muhasebesi Sorumlusu.
- Maliyet Muhasebesi Uzmanı
- Cari Hesap Sorumlusu.
Genel Muhasebe de neler yapılır?
İşletmeye ait olan varlıklar, borçlar ve faturaların hem takibinin hem de beyanının yapılması, Defter kayıtlarının tutulması ve devlet kurumlarına beyanatta bulunulması, İlgili vergilerin hesaplanması ve beyanı gibi konular genel muhasebenin yerine getirmesi gereken işlemlerdir.
Muhasebe ve Finans bilgi sistemi nedir?
Finans & muhasebe tümleşik bilgi sistemi, geçmişe ait bilgileri sağlarken, geleceğe yönelik olarak da finansal planların hazır- lanması, bütçeleme ve sermayenin uygun alternatife yatırılması gibi problemlerin çözümüne destekleyici bilgiler sağlamak- tadır.
Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü mezunları ne iş yapar?
Mezunlar hem özel şirketlerde hem de KPSS sınavına girerek devlette memur olarak çalışabilirler. Diğer yandan Mali Müşavirlik ofislerinde, belediyelerde, taşra teşkilatlarında, üniversitelerde, bankalarda, denetim firmalarında, finans departmanlarında da iş olanağı bulabilirler.