İçindekiler
Müfettiş tanımı nedir?
müfettiş için 1 adet anlam bulundu. Bir kuruluştaki işlerin konu ve tüzüklere uygun olarak yürütülüp yürütülmediğini denetleyen kimse.
Müfettiş nasıl olunur?
Sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur. Yazılı ve sözlü sınavda başarılı olan kişiler müfettiş yardımcısı adayı olurlar. Bu kişiler öncelikle adaylık dönemi denilen bir eğitim sürecinden geçerler. Yanlarına teftişlere katılırlar, denetim yaparlar.
Bakanlık müfettişi ne iş yapar?
Madde 15 – Müfettiş, görevlendirildiği konuda, Bakanlığın merkez veya taşra teşkilatıyla bağlı veya ilgili kurum ve kuruluşlarınca başlatılmış olan teftiş, inceleme ve soruşturmaların koordinasyonu görevini de yerine getirir.
Bazı kurumlar KPSS P3 puanı ile personel alırken bazı kurum ve kuruluşlar KPSS sınavında işletme, maliye, muhasebe, İngilizce ve istatistik gibi A grubu oturumlara girme şartı ile hesaplanan KPSS P37, KPPS P5, KPSS P4 gibi puan türleri ile müfettiş ve müfettiş yardımcılıkları kadrolarına personel alır.
Kimler MEB müfettiş olabilir?
Sınava fakülte veya en az dört yıllık yüksek okul mezunu olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda branşında en az on yıl öğretmenlik veya branşında beş yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Bakanlık teşkilatında veya okul ve kurumlarında asıl olarak en az üç yıl yöneticilik yapmış bakanlık mensupları katılabilecek.
Banka Teftiş Kurulu nedir?
Teftiş kurulu, bankanın şubelerinde, genel müdürlük birimlerin- de ve bankanın denetimi altındaki kuruluşlarda yönetim kurulu ve denetim komitesi adına teftiş, inceleme ve gerektiğinde soruşturma yapma görev ve yetkisine sahiptir (Yurtsever, 2009:20).
Kimler mülkiye müfettişi olabilir?
Kaymakamlık sıfatını kazandıktan sonra Bakanlığın merkez birimleri ve/veya Taşra Kuruluşlarında fiilen en az 6 yıl çalışmış (askerlik hizmeti hariç), 6. sınıf ilçe hizmetini bitirmiş, yarışma sınavının (mülakat) açıldığı yılın Ocak ayının birinci gününde 44 yaşından gün almamış (01.01.1978 ve daha sonraki tarihte …