İçindekiler
Literatür çalışmasının amaçları nelerdir?
Literatür taramasının ve analizinin asıl amacı önceki literatürün araştırılan konu hakkında geldiği noktayı tespit etmek, literatürdeki boşluk ve atlamaları ortaya koymak ve kendi çalışmamızın önceki literatür içerisinde nereye oturacağını tespit etmektir.
Literatürdeki yeri ne demek?
Fransızca kökenli olan literatür, özel bir dalın edebiyatı anlamında kullanılır. Örneğin, Fransız literatürü denildiğinde Fransız edebiyatına ait tüm eserler, ortopedi literatürü denildiğinde tıp ilminin ortopedi dalına ilişkin kaynak eserleri kastedilir.
Literatür kısmına ne yazılır?
Literatür taraması, belirli bir konudaki akademik kaynakların bir araştırmasından ibarettir ve mevcut bilgilere genel bir bakış sağlamayı, mevcut araştırmadaki ilgili teorileri, yöntemleri ve boşlukları tartışmayı amaçlamaktadır.
Literatür araştırmasında hangi kaynaklar yer alır?
Literatür tarama; kitaplar, yayınlanmış makaleler, her türlü bilimsel içerikler, internet üzerinden ulaşılan kaynaklar, web siteleri, kütüphaneler ve çeşitli büyük veri tabanları aracılığıyla yapılabilmektedir.
Literatür taramasının özellikleri nelerdir?
*İyi bir literatür tarama süreci kapsamlı, eleştirel ve güncel olmalıdır. Literatür taraması yapılırken öncelikle yeni çalışmalardan başlayıp geriye doğru gidilir. *Araştırma sorusu ile ilgili tüm çalışmalara ulaşmaktan ziyade araştırma sorusu ile bağlantılı ve bilimsel bir içeriğe sahip kaynaklara ulaşılmalıdır.
Literatür tarama sistemleri nedir?
LİTERATÜR TARAMA SİSTEMLERİ NELERDİR?
- Literatür taramasına; araştırma problemi ile ilgili anahtar kelimelerin seçilmesi ile başlanır, sonra ilgili veri tabanına ulaşılmaya çalışılır.
- Önemli olan veri tabanı ile ilgili tam bir liste elde etmektir.
Literatura ne demek türkçe?
Türkçede edebiyat kelimesi yerine kullanılmaktadır. Gündelik yaşam içerisinde değerlendirilmesi ile edebiyat ile eşdeğer anlamı taşır. Özellikle yazılı basında ve resmi kaynaklarda kullanılan kelimeler arasında yer alır.
Edebi Teratür ne demek?
Literatür kelimesinin sözlük anlamı Fransızcada edebiyat, yazın anlamlarına gelen “littérature” kelimesinden dilimize geçmiş bir sözcüktür ve belirli bir alanda basılmış kitap ve akademik yayınların tümüne denmektedir. Dilimizde sıklıkla edebiyat kelimesinin yerine kullanılır ve edebiyat kelimesi ile eş anlamlıdır.
Literatür bilgisi nasıl yazılır?
LİTERATÜR NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, literatür şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde görülen “litaratür, litaretür” gibi yazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı ‘literatür’dür.
Literatür taraması ödevi nasıl yapılır?
Literatür Taraması Hangi Aşamalardan Oluşmaktadır?
- Araştırma sorusunun ve anahtar kelimelerin belirlenmesi:
- Taramanın araçlarının tespit edilmesi ve taramanın planlanması:
- Taramanın alt parçalara bölünmesi ve sınıflandırılması
- Literatür taramasının sonuçlandırılması
Literatür taraması birincil kaynaklar nelerdir?
LİTERATÜR TARAMASI.
Birincil ve ikincil kaynaklar nelerdir?
Birincil kaynaklar, onu alıntılayan, yorumlayan veya üzerine dayanarak kurulan ikincil kaynaklardan ayrılırlar. Genellikle, geçmiş tecrübelerden edinilmiş bilgi avantajıyla (veya çarpıtmasıyla) yazılan anlatımlar ikincildir. Bir ikincil kaynak kullanımına göre birincil kaynak da olabilir.
Tarama Çalışması Nedir?
görüşlerinin ya da ilgi, beceri, tutum vb. özelliklerinin belirlendiği genellikle diğer araştırmalara göre görece daha büyük örneklemler üzerinde yapılan araştırmalardır.
Literatür taraması hangi aşamalardan oluşmaktadır?
Literatür Taraması Hangi Aşamalardan Oluşmaktadır? Literatür taraması, araştırma konusu ve sorusunu belirleme, taramanın planlanması, taramanın alt başlıklar altında sınıflandırılması ve taramanın sonuca bağlaması olmak üzere temelde dört aşamadan oluşmaktadır.
Literatür taraması hangi bölümlerden oluşur?
Literatür Taraması Hangi Aşamalardan Oluşmaktadır?
- Araştırma sorusunun ve anahtar kelimelerin belirlenmesi:
- Taramanın araçlarının tespit edilmesi ve taramanın planlanması:
- Taramanın alt parçalara bölünmesi ve sınıflandırılması
- Literatür taramasının sonuçlandırılması