İçindekiler
L5-S1 Fıtık nasıl geçer?
L5-S1 Bel Fıtığı Tedavisi Çoğunlukla iyi istirahat, ilaç tedavisi, korse, fizik tedavi, manuel tedavi, kayropraktik tedavi ve kişiye uygun egzersiz tedavisi ile başarılı bir şekilde tedavi edilir. Fizik tedavide bel bölgesi kaslarını kuvvetlendiren egzersizler önemli bir tedavi yaklaşımıdır.
Fıtık patlaması belirtileri nelerdir?
Bel Fıtığı Patlaması Belirtileri Nelerdir?
- Bel ağrısı
- Kalça ağrısı
- Bacak ağrısı
- Yürüyememe.
- Bacaklarda güç kaybı ve uyuşma gibi semptomlar yer almaktadır.
L4 L5 fıtık nerede?
Bel fıtığı (Lomber Disk Hernisi) bel sırtında gelişen nadir görülen bir karın fıtığı tipidir. Bel bölgesi, göğüs kafesinin alt kısmından pelvisin üst kısmına kadar alt sırt kısmını kaplayan kasların alanıdır. Bel fıtığı, bel üçgeni denilen bir bölgede meydana gelir. En çok L5-S1 ve L4-5 seviyesinde görülür.
L5 S1 fıtık ağrısı nereye vurur?
L5 / S1 Disklerinde : Kalça, uyluk ve bacağın arka yüzlerinde, topuk ve ayak dış alt kısmında ağrı, bacağın arka yan yüzünde ve ayak dış kısmında duyu kusuru. Ayağın tabana doğru olan kuvvetinde azalma veya kayıp gelişebilir. Bu seviyede Aşil Refleksi etkilenir.
L4 L5 nereyi etkiler?
L4-L5 fıtığında en sık olarak L5 sinir kökü sıkışır. L5 sinir kökü ayak başparmağını yukarı çekmeyi sağlayan kaslara uyarı sağlar. Bu seviyedeki zedelenmede ayak başparmağında kuvvetsizlik olur.
Fıtık patlaması nasıl iyileşir?
Aktivitenizi kısıtlamak, buz / ısı terapisi ve ilaç kullanmak iyileşmenize yardımcı olacaktır. Tüm bu tedaviler denendikten sonra bile hala şiddetli ağrınız varsa, mikrocerrahi ile ameliyat tek ve en iyi seçenektir.
Patlamış fıtık kendi kendine iyileşir mi?
Çoğu durumda, fıtıklaşmış bir diskten kaynaklanan ağrı birkaç gün içinde iyileşir ve 4-6 hafta içinde tamamen geçer. Aktivitenizi kısıtlamak, buz / ısı terapisi ve ilaç kullanmak iyileşmenize yardımcı olacaktır….
Bel fıtığı adı nedir?
Lomber disk hernisi ya da bilinen diğer adıyla bel fıtığı, omurga üzerinde bulunan omurlar arasında gelişir.
Fıtık patlaması öldürür mü?
Bazı hastalarda ise arada bir olan kısa sürede kendiliğinden geçen ağrılı bel tutulması atakları görülür. Hastalar çoğu zaman düzeldiklerinden bunu önemsemezler ama en sonunda bu hastalarda şiddetli bel tutulması ve ağrı başlar hatta ciddi fıtıklar gelişebilir. Bu yakınmalar hastalara hayatı zehir eder hale gelir.